Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mar 2017 - Anul XXII, nr. 53 (6469)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

USV

Bursă de 8.000 de lei pentru echipajul care a reprezentat România la Paris, în cadrul unui concurs de produse alimentare inovative

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Echipajul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) care a câştigat trofeul competiţiei naţionale Ecotrophelia şi a reprezentat România la faza internaţională a competiţiei, de la Paris, este câştigătorul Bursei de excelenţă „Ştefan cel Mare” în valoare de 8.000 de lei. Tinerii au primit cecul şi diplomele în cadrul şedinţei festive organizate în cadrul programului Zilele Universităţii, 6-9 martie.

Mariana-Violeta Bejinariu, Ecaterina-Flavia Iloaei, Ovidiu-Marian Apetrei, Alexandru-Iulian Buchi şi Alexandru Buţerchi sunt studenţi ai Facultăţii de Inginerie Alimentară, proiectul lor fiind coordonat de conf. univ. dr. ing. Adriana Dabija.

Echipa a impresionat juriul competiţiei europene cu reţeta „ForestROut – conserve de păstrăv tip pastă”, creând un produs culinar inovativ a cărui vedetă este păstrăvul.

Este un produs unic dat fiind faptul că într-un singur ambalaj se află trei sortimente de conserve - prima este cu merişor şi hrean, cea de-a doua cu leurdă şi gălbiori, iar cea de-a treia conţine flori de soc, albăstrele şi cimbrişor, este un produs fără aditivi, fără conservanţi sau coloranţi, realizat doar din ingrediente naturale.

A fost pentru a treia oară când USV a reprezentat România la competiţia internaţională de creare de produse alimentare eco-inovative Ecotrophelia Europe.

Echipajul Facultăţii de Inginerie Alimentară s-a clasat pe locul 5 la Paris.

Adriana Dabija a menţionat că la cele cinci ediţii ale Ecotrophelia România, USV şi-a adjudecat 10 premii şi a câştigat competiţia naţională de trei ori.

 

Celelalte propuneri

Conducerea Universităţii din Suceava a instituit, din acest an, Bursa de excelenţă „Ştefan cel Mare”. Instituţia a lansat competiţia pentru acordarea bursei, atât studenţi,  cât şi echipe de studenţi putând să depună dosarul pentru obţinerea acestei recompense.

Prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean, prorector al USV, a premiat studenţii care s-au înscris în cursa pentru bursa de excelenţă, aceasta menţionând că „sperăm ca în anul următor să avem o participare mult mai numeroasă pentru că ştim că rezultatele sunt multe, iar acestea trebuie să fie din ce în ce mai vizibile pe plan internaţional”.

Diplome de participare au primit Mădălina Toma şi Ionuţ Grădinariu (promovarea imaginii USV şi acţiuni de voluntariat în cadrul Asociaţiei „European Law Students”), Alexandru Mancaş (Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, radioamator cu participări la competiţii internaţionale), Vasile Lucian Damian (Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, rezultate la nivel internaţional la telegrafie viteză) şi Cezara Gherasim şi Alexei Josan (Facultatea de Silvicultură, proiect în cadrul Zilelor tinerilor silvicultori din Rusia, Sankt Petersburg).

De menţionat că Bursa de excelenţă se acordă o singură dată pe an, pe baza rezultatelor din ultimele 12 luni, cuantumul acesteia fiind de 4.000 de lei, în cazul rezultatelor la nivel individual, sau de 8.000 de lei pentru rezultate obţinute de echipe de studenţi, sumă plătită într-o singură tranşă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bursă de 8.000 de lei pentru echipajul care a reprezentat România la Paris, în cadrul unui concurs de produse alimentare inovative.
 Vizualizări articol: 1948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Bursă de 8.000 de lei pentru echipajul care a reprezentat România la Paris, în cadrul unui concurs de produse alimentare inovative4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei