Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2017 - Anul XXII, nr. 18 (6434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri necesare

Suceava se „aliniază la start” pentru atragerea fondurilor europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava se pregăteşte intens pentru a depune cât mai rapid toate documentaţiile necesare atragerii de noi fonduri europene pentru dezvoltarea municipiului reşedinţă de judeţ.

După ce o perioadă destul de îndelungată depunerea de noi proiecte a „bătut pasul pe loc” în lipsa reglementărilor necesare, acum, „lucrurile încep să se mişte în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, mai ales acolo unde ne interesează pe noi, municipiile reşedinţă de judeţ”, după cum a remarcat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu. Municipiul Suceava ar urma să primească 39,1 milioane de euro numai pentru proiectele de pe axa 4 – dezvoltare urbană.

„Prin ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale, din 20 ianuarie 2017 s-a emis documentul cadru de implementare a axei prioritare 4. Acest document vine completat cu Ghidul solicitantului, care nu este lansat încă, precum şi cu ghidurile specifice pentru fiecare investiţie. Dar se clarifică nişte lucruri”, a spus Ion Lungu.

Astfel, se cunoaşte calendarul de depunere a documentelor strategice – SIDU (Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană), pe care municipalitatea a finalizat-o şi a trimis-o la o primă discuţie la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est, precum şi PMUD (Planul de Mobilitate Urbană Durabilă), care a fost licitat şi se doreşte să fie finalizat până pe 15 aprilie.

Aceste documente sunt necesare pentru ca administraţia locală să poată depune mai departe proiecte la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est.

„Data de închidere a depunerii documentelor strategice este 21.08.2017, dar noi vrem să le depunem în luna mai. Important este că putem să ne apucăm de treabă. Sunt încrezător că vom depune toate documentele în termen, iar în toamnă, septembrie sau octombrie cel târziu, să depunem proiectele pe care le vom selecta în cadrul autorităţii urbane. Data limită de depunere a proiectelor este finele anului 2017”, a adăugat Ion Lungu.

Pentru o mai bună organizare privind accesarea fondurilor europene, pe 2 februarie va avea loc, la Piatra Neamţ, o întrunire a tuturor primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ din cadrul ADR NE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava se „aliniază la start” pentru atragerea fondurilor europene.
 Vizualizări articol: 1845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava se „aliniază la start” pentru atragerea fondurilor europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei