Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2017 - Anul XXII, nr. 18 (6434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Bucureşti

Lungu vrea să obţină finanţare pentru modernizarea reţelelor de termoficare ale Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, va fi prezent săptămâna viitoare la Bucureşti, unde va avea mai multe întâlniri de lucru cu reprezentanţi ai Guvernului şi membri ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi ai Ministerului Fondurilor Europene. Principala temă de discuţie va fi atragerea de finanţări pentru modernizarea reţelelor de termoficare ale Sucevei.

„Am primit o solicitare de la Ministerul Dezvoltării Regionale să venim cu fundamentarea pentru fondurile pe care le dorim prin programul Termoficare 2006 – 2020. Noi la finele anului nu am putut folosi suma de 8,3 milioane de lei, am returnat-o la Guvern, aşa este legal. Tocmai de aceea voi merge luni la Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării, să reportăm acea sumă în bugetul anului 2017. Mizăm pe buna-credinţă, pentru că am dat banii înapoi, am fost corecţi, să mai obţinem nişte sume importante, să putem face o serie de lucrări pe reţeaua de transport şi distribuţie a energiei termice, acolo unde sunt probleme”, a explicat edilul sucevean.

Banii respectivi ar urma să fie utilizaţi pentru modernizarea a trei puncte termice – Parc, Zamca 4 şi Obcini 4. Lucrările respective au fost licitate anul trecut şi au fost adjudecate, dar târziu, în iarnă, când nu se mai putea face nimic.

Discuţii foarte importante pentru municipiul Suceava, în special pentru cele 18.000 de familii racordate la sistemul centralizat de termoficare, vor fi cele de la Ministerul Fondurilor Europene, unde, la capitolul proiecte mari de infrastructură, Primăria Suceava vrea să obţină finanţări de aproape 50 de milioane de euro, pentru reabilitarea totală a reţelelor de transport şi distribuţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu vrea să obţină finanţare pentru modernizarea reţelelor de termoficare ale Sucevei.
 Vizualizări articol: 1745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu vrea să obţină finanţare pentru modernizarea reţelelor de termoficare ale Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei