Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2017 - Anul XXII, nr. 18 (6434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nominalizări

Două sucevence sunt favorite în cursa pentru Premiile Femeia Anului, decernate de revista Avantaje

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două sucevence se numără printre favoritele Galei Premiilor Femeia Anului, ediţia a XIX-a, organizată de revista Avantaje, Roxana Dumitrache şi Alina Ciupercovici figurând pe lista finalistelor care au intrat în cursa pentru premiile de excelenţă oferite de celebra revistă.

Roxana Dumitrescu este nominalizată la categoria Promovarea şi apărarea drepturilor femeilor, iar Alina Ciupercovici este finalistă a secţiunii Excelenţă în Sănătate.

Acestea pot fi votate la http://avantaje.ro/femeia-anului/.

Potrivit organizatorilor, „de 19 ani, revista Avantaje promovează femeile care transformă obişnuitul în remarcabil. Ne propunem să aducem în lumina reflectoarelor femei obişnuite cu poveşti neobişnuite, eroine anonime care prin iniţiativele lor fac din lumea în care trăim o lume mai bună”.

Categoriile propuse de organizatori sunt: Artă şi cultură, Antreprenoriat, Excelenţă în Sănătate, Excelenţă în educaţie, Excelenţă în cercetare şi inovaţie,  Promovarea şi apărarea drepturilor femeilor,  Promovarea şi apărarea drepturilor copiilor, Advocacy şi prevenirea violenţei asupra femeilor, Excelenţă în jurnalismul social.

 

Cine sunt cele două sucevence

Roxana Dumitrache a absolvit London School of Economics and Political Science şi Facultatea de Știinţe Politice din cadrul SNSPA, ca şefă de promoţie. Publică articole şi studii în diverse reviste de specialitate din România şi din Marea Britanie. În cadrul Comisiei Europene a coordonat activitatea de cercetare pentru două dintre viitoarele politici şi directive pentru statele membre, punând accentul pe egalitatea de şanse şi nediscriminare. „Feminismul nu e nici un teren de joacă pentru nişte minţi antrenate, nici un teren de luptă înverşunată împotriva bărbaţilor. E o reconstrucţie critică a realităţii şi a proiectelor politice care trebuie să reprezinte o umanitate nesegregată. Și oricât de mult oboseşte sau scoate din sărite şi oricât de des aş auzi că mă sprijin de feminism ca să arăt că lumea în care trăim nu e uneori foarte prietenoasă cu femeile, cred că feminismul poate fi (şi) salvator”, spune Roxana.

Scrie constant pe teme legate de egalitatea de gen, discriminare, educaţie şi segregarea de gen, violenţa împotriva femeilor, onorând invitaţii la televiziune şi radio.

De cealaltă parte, Alina Ciupercovici este psihoterapeut şi formator, în prezent manager al Clinicilor de Tratament Ambulatoriu şi Rezidenţial ALIAT din Suceava. Cu o experienţă de peste 10 zece ani în domeniul adicţiilor de substanţe, a dezvoltat acest sistem de tratament al dependenţelor, unic prin modalităţile de abordare terapeutică.

Clinica Aliat Suceava este organizată în regim ambulatoriu şi în regim rezidenţial, fiind un exemplu de bune practici europene în domeniu cu potenţial de dezvoltare.

Pe parcursul anului 2016, a organizat workshop-uri pentru specialiştii din domeniul sănătăţii mintale pe teme de interes privind terapia integrată, precum şi campanii naţionale şi locale de prevenţie şi intervenţie scurtă şi workshop-uri gratuite pe diverse teme de interes naţional: violenţa domestică, programe de prevenire a comportamentelor de risc în liceele locale etc.

Toate acţiunile desfăşurate au avut ca scop demitizarea tabuului dependenţelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două sucevence sunt favorite în cursa pentru Premiile Femeia Anului, decernate de revista Avantaje.
 Vizualizări articol: 6580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Două sucevence sunt favorite în cursa pentru Premiile Femeia Anului, decernate de revista Avantaje4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei