Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2017 - Anul XXII, nr. 18 (6434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Definitiv

Traian Andronachi câştigă procesul pentru postul de manager al Spitalului Municipal Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizia Tribunalului Suceava prin care Dorin Tibeică a fost repus în funcţia de manager al Spitalului Municipal Rădăuţi a fost întoarsă ieri definitiv de magistraţii de la Curtea de Apel Suceava. Aceştia au decis că acţiunea lui Tibeică este nefondată, motiv pentru care au admis apelurile declarate de primarul din Rădăuţi şi de Traian Andronachi, managerul numit recent în funcţie.

Trebuie spus că decizia de ieri a instanţei de judecată este doar o reparaţie morală, şi asta pentru că Dorin Tibeică a fost la conducerea Spitalului Municipal Rădăuţi doar pentru câteva zile după soluţia pronunţată de Tribunalul Suceava. Şi asta pentru că împotriva lui a fost formulată  o plângere penală, ceea ce a dus la încetarea de drept a contractului de management.

„Consider că această soluţie este una corectă şi în conformitate cu ceea ce s-a întâmplat în realitate. Am crezut mereu în justiţie, iar astăzi (n.r. - ieri) am avut această confirmare”, a spus Traian Andronachi.

Trebuie spus că acest proces este doar pentru suspendarea din funcţie a lui Dorin Tibeică. În ceea ce priveşte procesul pe fond privind cauzele reale ale înlocuirii sale, acesta face obiectul unui alt dosar.

 

Cum s-a ajuns în această situaţie

Imediat după instalarea în funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, Nistor Tătar a cerut efectuarea unui control privind activitatea din spital. Pe data de 1 august 2016 a fost convocat Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal Rădăuţi, ocazie cu care au fost puse în discuţie două rapoarte de analiză, dar fără a se lua vreo decizie concretă.

Chiar şi aşa, pe data de 31 august 2016 primarul Nistor Tătar emite o dispoziţie prin care îl revocă din funcţie pe Dorin Tibeică începând cu data de 1 septembrie, dată cu care la conducerea Spitalului Municipal Rădăuţi este instalat Traian Andronachi, consilier local din partea formaţiunii Uniunea pentru Rădăuţi.

Dispoziţia de revocare şi numire nu a fost semnată însă de secretarul Primăriei Rădăuţi, Marinică Sofroni, care a remarcat lipsa deciziei Consiliului de Administraţie. Urmează anularea celor două decizii, iar Dorin Tibeică redevine manager al Spitalului Municipal Rădăuţi.

Pe 2 septembrie 2016, la solicitarea managerului demis ilegal, este convocată şedinţa Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Rădăuţi, dar subiectul demiterii nu era pe ordinea de zi, aşa încât este dezbătut doar formal.

În cele din urmă, Dorin Tibeică a fost din nou revocat din funcţie, iar în locul său a fost numit cu titlu interimat tot Traian Andronachi.

 

Efectele secundare ale schimbării lui Dorin Tibeică din funcţia de manager

La vremea respectivă, Dorin Tibeică l-a considerat responsabil pentru toată povestea pe primarul Nistor Tătar, cu care ar fi avut un conflict mai vechi, din 2014. Rocada din funcţia de manager al Spitalului Municipal Rădăuţi a avut şi efecte secundare. Imediat ce a aflat că Dorin Tibeică nu mai ocupă funcţia, întreg Consiliul Director al Spitalului Municipal Rădăuţi şi-a dat demisia.

Directorul medical Liviu Dubei, directorul financiar Rodica Lăcrimioara Gafiţescu şi directorul de îngrijiri Doina Ruşti şi-au înregistrat demisiile la secretariat, justificând că nu sunt de acord cu demisia managerului, care a dus la blocarea unor concursuri pentru ocuparea funcţiilor de şefi de secţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Andronachi câştigă procesul pentru postul de manager al Spitalului Municipal Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 3435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Traian Andronachi câştigă procesul pentru postul de manager al Spitalului Municipal Rădăuţi3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei