Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2017 - Anul XXII, nr. 18 (6434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atitudine

Primarul din Bosanci vrea să retragă comuna din GAL „Valea Siretului de Jos”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şedinţă cu scântei la Grupul de Acţiune Local (GAL) „Valea Siretului de Jos” care s-a derulat vineri la Dumbrăveni.

La un moment dat, primarul din Bosanci, Neculae Miron, a solicitat ca sediul GAL să fie mutat de la Dumbrăveni la Bosanci, numai că ceilalţi membri s-au opus. Imediat, Neculae Miron a părăsit sala de şedinţă şi a ameninţat că va scoate comuna Bosanci din asociere.

În aceste condiţii, preşedintele GAL „Valea Siretului de Jos”, Daniel Ionuţ Pavăl, a trimis o adresă către Primăria Bosanci în care solicită numirea altei persoane cu care să se poată lucra în condiţii civilizate.

„Având în vedere reacţia domnului primar al comunei Bosanci, Neculae Miron, cu privire la retragerea acestuia din GAL <Valea Siretului de Jos>, vă rugăm să desemnaţi un alt reprezentant legal care să reprezinte interesele comunei Bosanci în cadrul asocierii”, se afirmă în adresa semnată de Daniel Ionuţ Pavăl.

Contactat telefonic, Neculae Miron a explicat şi motivele pentru care vrea să scoată comuna din asociere şi a aruncat săgeţi către primarul din Dumbrăveni.

„Domnul Pavăl şi-a angajat fiii şi rudele la GAL, cu salarii enorme. Aici e o afacere de familie şi cred că se face risipă de bani prin acest GAL. Eu am oferit un spaţiu la Primăria Bosanci pentru ca asociaţia să stea cu chirie, un spaţiu care are condiţii foarte bune, inclusiv mobilier, dar am fost refuzat. Vom avea o şedinţă de Consiliu Local în care vom lua o decizie cu privire la continuarea sau nu în cadrul acestei asocieri”, a spus Neculae Miron.

Primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, nu şi-a putut explica gestul nervos al colegului de la Bosanci şi crede că mutarea sediului GAL este „o glumă”.

„Noi am umblat aproape doi ani pentru a constitui această asociere, drumuri la Bucureşti, hârtii şi tot ceea ce este necesar şi credem că sediul GAL trebuie să fie la Dumbrăveni. Până la urmă, locul unde se află sediul este mai puţin important, cel mai mult contează să facem ceva pentru comunităţile noastre”, a arătat Ioan Pavăl.

GAL „Valea Siretului de Jos” are în componenţă şase comune, respectiv Dumbrăveni, Fântânele, Vereşti, Udeşti, Bosanci şi Ipoteşti, iar în momentul de faţă are de gestionat fonduri în valoare de circa 1,7 milioane de euro. Asta înseamnă că fiecare comună va avea de cheltuit în viitorul apropiat câteva sute de mii de euro, bani necesari ca aerul pentru orice comunitate locală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Bosanci vrea să retragă comuna din GAL „Valea Siretului de Jos”.
 Vizualizări articol: 7671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 5 voturi
Primarul din Bosanci vrea să retragă comuna din GAL „Valea Siretului de Jos”3.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei