Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2017 - Anul XXII, nr. 18 (6434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Judeţul Suceava, în topul propunerilor de alocări bugetare pentru anul 2017

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava se află în topul propunerilor de alocări bugetare pentru anul 2017. Potrivit proiectului de buget publicat de Ministerul Finanţelor Publice, suma totală care ar urma să fie alocată judeţului Suceava prin Legea bugetului de stat pentru acest an ar fi de aproximativ831 de milioane de lei. Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a remarcat faptul căjudeţul Suceava ar urma să primească cea mai mare sumă la nivel naţional pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, respectiv 122,252 milioane de lei. Din proiectul de buget reiese că şi pentru anii următori actualul Guvern are în vedere ca din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată să aloce cele mai mari sume judeţului Suceava. 

Pentru anul acesta, prin derogare de la prevederile din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată aprobate prin Legea bugetului de stat şi din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale se repartizează pe unităţi administrativ-teritoriale, astfel: 27% pentru bugetul judeţului, 73% pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor. Din cei 73%, 20% din sumă se va repartiza prin hotărâre a Consiliului Judeţean Suceava pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru rambursarea unor rate.

Virginel Iordache a subliniat că o sumă importantă de bani ar urma să fie alocată judeţului Suceava şi pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale pentru anul 2017. Pentru astfel de investiţii, în proiectul de buget este prevăzută suma de 11,054 milioane de lei, Suceava aflându-se pe locul trei la nivel naţional, după Botoşani şi Vaslui.

Senatorul PSD a arătat că la această sumă se mai adaugă alte 570,891 milioane de lei, fonduri care ar urma să fie alocate din sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor pentru anul 2017. Din această sumă, 465,357 milioane de lei vor fi alocaţi pentru finanţarea de bază a unităţilor din învăţământul preuniversitar de stat, aproape 98 de milioane de lei pentru drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţiile lunare, iar diferenţa pentru alte cheltuieli descentralizate.

O altă sumă de 122,601 milioane de lei ar urma să fie alocată judeţului Suceava pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor. Din acest total, aproape 21 de milioane de lei vor fi alocaţi sistemului de protecţie a copilului, 26,318 milioane de lei pentru centrele de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, 15,818 milioane de lei pentru produsele lactate şi de panificaţie oferite preşcolarilor şi elevilor, 2,14 milioane de lei pentru programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli şi 39,597 milioane de lei pentru învăţământul special şi centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională.

Nu în ultimul rând, din sumele defalcate din TVA, judeţul Suceava va primi o sumă de aproape cinci milioane de lei pentru finanţarea învăţământului particular sau confesional acreditat pe anul 2017.

 

Șoselele de centură din Suceava şi Rădăuţi vor fi finanţate anul acesta

Virginel Iordache a arătat că şi prin bugetele ministerelor vor fi alocate sume importante pentru continuarea unor investiţii majore din judeţul Suceava, cum ar fi şoselele de centură ale municipiilor Suceava şi Rădăuţi şi pârtia de schi de pe Rarău, din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Din proiectul de buget al Ministerului Transporturilor, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, reiese că pe lista de priorităţi pentru anul acesta au fost incluse şoselele de centură ale municipiilor Suceava şi Rădăuţi, ambele urmând să primească finanţare pentru continuarea lucrărilor. În acelaşi timp, o altă investiţie care are şanse să fie finanţată anul acesta este şi pârtia de schi de pe masivul Rarău din Câmpulung Moldovenesc. În proiectul de buget al Ministerului Turismului se precizează că pentru finalizarea primului tronson al pârtiei de schi din Câmpulung Moldovenesc ar fi necesară suma de 4,9 milioane de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţul Suceava, în topul propunerilor de alocări bugetare pentru anul 2017.
 Vizualizări articol: 2710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Judeţul Suceava, în topul propunerilor de alocări bugetare pentru anul 20170.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei