Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 ian 2017 - Anul XXII, nr. 9 (6425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Neglijenţă periculoasă

Suceveni prădaţi sau agresaţi în propria casă din cauză că nu-şi încuie uşa apartamentelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un prost obicei al multora dintre suceveni, de a nu încuia uşa apartamentelor în timp ce sunt acasă, este exploatat la maximum de hoţi. Statisticile Poliţiei arată că, anul trecut, în judeţul Suceava au fost comise 92 de furturi din cauza neasigurării uşilor de acces. Peste 20 dintre acestea sunt furturi din apartamente din Suceava. Hoţii au intrat în case şi, de regulă, au furat ce au găsit pe hol.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că din cele 20 de furturi, marea majoritate au fost comise la apartamente de la parter sau de la etajul I. Hoţii preferă aceste apartamente pentru că pot părăsi foarte repede scara blocului, iar riscul de a fi opriţi de un alt vecin este mai scăzut, a explicat ofiţerul. 

Pe cât de simplu este modul de operare, pe atât de uşor ar putea fi prevenite astfel de furturi. Hoţii de acest gen, de multe ori ascunşi sub „haina” cerşetorilor, încearcă uşile apartamentelor, iar acolo unde este deschis intră. Cel mai uşor le este să pună mâna pe poşetele lăsate de obicei pe cuier ori pe telefoanele mobile din hol sau din bucătărie. Dacă dau nas în nas cu proprietarii, hoţii de regulă fug, însă în unele cazuri, în general când este vorba de persoane vârstnice, pot deveni şi agresivi.

 

Un bărbat şi o femeie, agresaţi de tâlharii care le-au intrat în apartamentul descuiat

Un exemplu concret şi elocvent este cel a doi suceveni, care au fost jefuiţi pe 8 ianuarie a.c., în apartamentul în care locuiesc, la parterul unui bloc de pe strada Narciselor din municipiul Suceava. În jurul orei 15.00, doi tineri au profitat de faptul că uşa apartamentului era descuiată şi au intrat în interior, unde se afla o femeie cu handicap. Femeia a început să ţipe, astfel că unul dintre autori a imobilizat-o şi i-au pus mâna la gură. Cei doi au luat un telefon din bucătărie şi au fugit. Imediat ce au ieşit pe uşă au dat nas în nas cu un bărbat, proprietarul apartamentului. Omul a fost lovit şi împins, cei doi reuşind să fugă. 

Din fericire, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Suceava i-au identificat în scurt timp pe autori. Benone Râpă, în vârstă de 26 de ani, din comuna Șcheia, şi Gheorghe Pleşca Dălănescu, de 28 de ani, din comuna Dorneşti, au fost reţinuţi 24 de ore, după care, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, magistraţii Judecătoriei Suceava au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi, pentru tâlhărie calificată.

Pe lângă măsura esenţială de a-şi asigura uşile tot timpul, sucevenii sunt sfătuiţi de poliţişti să nu permită accesul în scările de bloc al persoanelor necunoscute, iar când observă una să o întrebe pe cine caută.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveni prădaţi sau agresaţi în propria casă din cauză că nu-şi încuie uşa apartamentelor.
 Vizualizări articol: 5652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Suceveni prădaţi sau agresaţi în propria casă din cauză că nu-şi încuie uşa apartamentelor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei