Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 ian 2017 - Anul XXII, nr. 9 (6425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Pe 27 ianuarie

Radio AS aduce la Suceava filmul „6,9 pe scara Richter”, cea mai nouă comedie în regia lui Nae Caranfil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Radio AS aduce la Suceava, în parteneriat cu Primăria Suceava, pe 27 ianuarie, la Cinema Modern, filmul „6,9 pe scara Richter”, cea mai nouă comedie în regia lui Nae Caranfil. Filmul va avea două proiecţii de gală, de la ora 17:00 şi de la ora 20:00, cu participarea regizorului Nae Caranfil şi a actriţei Maria Obretin.

Filmul „6,9 pe scara Richter”, „o comedie de mare public, surprinzătoare, revigorantă, plină de fantezie şi burlesc” (Metropolis), a fost proiectat anul acesta la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), stabilind un nou record la deschiderea festivalului: peste 3.000 de spectatori în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Filmul a avut o avanpremieră bucureşteană şi în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, proiecţia fiind sold out încă înainte de începerea festivalului. Nae Caranfil, regizorul filmelor „Filantropica”, „Restul e tăcere” sau „Asfalt Tango”, revine pe marile ecrane cu „6,9 pe scara Richter”, o comedie cu accente de musical şi primul film la care Nae Caranfil semnează nu doar scenariul şi regia, ci şi muzica şi versurile.

 

Distribuţie

Filmul îi are în rolurile principale pe Laurenţiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban şi Simona Arsu. Fiul (Laurenţiu Bănescu) este un tânăr actor de teatru care navighează cu greu între un rol complicat într-un spectacol de „musical”, o nevastă geloasă până la depresie (Maria Obretin) şi obsesia marelui cutremur devastator, anunţat ca iminent de toţi „experţii”. Însă „adevăratul” cutremur pentru el se dovedeşte a fi reapariţia intempestivă a propriului său tată (Teodor Corban), după decenii de absenţă. Manipulator şi amoral, tatăl se instalează în universul fiului, confiscându-l cu totul şi bulversându-i existenţa. Tony-actorul, soţia sa instabilă psihic, tatăl hedonist şi frumoasa (deşi mult prea tânăra) iubită a acestuia (Simona Arsu) evoluează împreună într-un „cadril” tragi-comic, în aşteptarea unui dezastru seismic şi a unei premiere teatrale unde, cel puţin în intenţii, „toată lumea râde, cântă şi dansează”.

Actriţa Maria Obretin (Kitty în „6,9 pe scara Richter”), cunoscută pentru rolul principal din serialul „Umbre”, a colaborat cu regizori de teatru precum Andrei Şerban (în „Regele Lear”, „Leara”, „Ivanov”, „Carousel”) - jucând în aceste piese alături de actori precum Mariana Mihuţ, Valeria Seciu, Victor Rebengiuc sau Vlad Ivanov - sau Lia Bugnar (şapte dintr-o lovitură).

 

Ar fi putut fi o dramă...

Regizorul Nae Caranfil susţine că filmul „6,9 pe scara Richter” „ar fi putut fi o dramă cumplită despre depresii clinice, cutremure şi bătrâneţe. În schimb, a ieşit o comedie despre toate acestea care până la urmă se transformă într-un musical… Am pornit de la ideea unei relaţii tată/fiu în care tatăl este tânăr, iar fiul bătrân. Asta însemnând că tatăl are comportamentul unui tânăr, adolescent chiar, în timp ce fiul se confruntă anevoie cu criza vârstei mijlocii.” 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radio AS aduce la Suceava filmul „6,9 pe scara Richter”, cea mai nouă comedie în regia lui Nae Caranfil.
 Vizualizări articol: 2118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radio AS aduce la Suceava filmul „6,9 pe scara Richter”, cea mai nouă comedie în regia lui Nae Caranfil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei