Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 ian 2017 - Anul XXII, nr. 9 (6425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Finanţele sucevene, pe locul trei în Moldova la încasările aduse la bugetul de stat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava a ocupat locul al treilea în regiunea Moldovei la încasările realizate în anul 2016 la bugetul de stat. Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi, dintre administraţiile judeţene din Moldova, cea din Suceava este pe locul trei, la o diferenţă extrem de mică de Bacău. Pe primul loc s-a clasat Administraţia Finanţelor Publice din Iași, cu o sumă încasată de 2.354,55 milioane de lei. AJFP Bacău a încasat 1.301,74 milioane de lei, iar Finanţele sucevene au avut încasări la bugetul de stat de 1.296,14 milioane de lei. De precizat că nivelul veniturilor realizate de DGRFP Iaşi, conform situaţiilor transmise de la Ministerul Finanţelor Publice, a fost în anul 2016 de 10.005,16 milioane lei, planul de încasări fiind realizat în proporţie de 103,31%, cu o depăşire nominală de 320,37 milioane lei.

Ponderea AJFP Suceava în totalul veniturilor direcţiei regionale este de 12,95%, cu venituri realizate efectiv  în sumă de 1.296,14 milioane lei, clasarea pe locul trei fiind o performanţă în condiţiile în care Iași și Bacău sunt judeţe cu o putere economică mai ridicată.

În cursul anului 2016, AJFP Suceava a realizat o depăşire a veniturilor planificate cu 44,76 milioane lei, respectiv un grad procentual de realizare de 103,58%, în condiţiile în care au fost restituite contribuabililor în drept sume reprezentând TVA în valoare de 40,18 milioane lei.

În comunicatul Direcţiei Regionale Iași se mai arată că raportat la programul de încasări repartizat de ANAF, toate cele şase administraţii judeţene au realizat şi au depăşit sarcina stabilită, veniturile încasate suplimentar în total peste sarcina de plan fiind de 320,37 milioane lei.

 

AJFP Suceava a restituit TVA în valoare de 40,18 milioane lei

În totalul încasărilor bugetare realizate în anul 2016 de administraţiile fiscale, ponderea veniturilor o deţin încasările la bugetul de stat cu 47,46% (4.559,82 milioane lei), urmate de cele aferente bugetului asigurărilor sociale de stat -34,08% (3.273,79 milioane lei), bugetul fondului naţional unic de sănătate -17,03% (1.636,05 milioane lei) şi bugetului asigurărilor sociale pentru şomaj cu 1,43% (137,17 milioane lei). Tot pe parcursul anului trecut, a fost restituit către contribuabilii care au îndeplinit condiţiile legale TVA în sumă totală de 297,13 milioane lei, sumele cele mai însemnate fiind restituite la nivelul administraţiei pentru contribuabili mijlocii - 103,38 milioane lei, 52,07 milioane lei la AJFP Iaşi şi 40,18 milioane lei la AJFP Suceava.

După prezentarea acestui bilanţ, directorul general al DGRFP Iaşi, Eugen Ciorici, a ţinut să le mulţumească tuturor angajaţilor din instituţia pe care o conduce. „Pe această cale mulţumesc încă o dată întregului colectiv al DGRFP Iaşi, angajaţilor Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava, pentru eforturile depuse şi rezultatele obţinute în realizarea indicatorilor aferenţi anului 2016. Sunt convins că şi în anul curent se va mobiliza pentru întărirea imaginii administraţiei fiscale, îmbunătăţirea relaţiei cu mediul de afaceri astfel încât DGRFP Iaşi să fie la înălţimea aşteptărilor ANAF, mult mai mare faţă de anul trecut şi un etalon pentru celelalte regiuni”, a afirmat Eugen Ciorci.

La rândul său, șeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava, Petrică Ropotă, a ţinut să le mulţumească angajaţilor din această instituţie pentru efortul depus pentru realizarea acestor încasări la bugetul de stat și pentru întreaga lor activitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţele sucevene, pe locul trei în Moldova la încasările aduse la bugetul de stat.
 Vizualizări articol: 2466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Finanţele sucevene, pe locul trei în Moldova la încasările aduse la bugetul de stat4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei