Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 ian 2017 - Anul XXII, nr. 9 (6425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

PSD cere consultare publică pentru proiectele primarului Lungu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii PSD din Consiliul Local Suceava au anunţat, ieri, prin preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, şi prin liderul de grup, Vasile Mocanu, că nu vor vota bugetul în varianta construită pentru finanţarea proiectelor susţinute de primarul Ion Lungu.

Vasile Mocanu a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că ”singura variantă pentru a stabili priorităţile reale ale sucevenilor este consultarea acestora - online, din uşă în uşă sau referendumul”, afirmând că priorităţile lui Ion Lungu pentru anul 2017 nu sunt aceleaşi cu ale sucevenilor.

Ideea consultării publice a fost susţinută şi de Dan Ioan Cuşnir, care a enumerat ironic proiectele lui  Lungu pentru acest an: Sala Polivalentă, pod nou peste râul Suceava, fluidizarea traficului rutier în oraş, modernizarea iluminatului public, transferul parcului Șipote la administraţia locală, construirea unei grădiniţe în cartierul Obcini, modernizarea pieţei din Burdujeni, montarea unei nocturne pe stadionul Areni, acoperirea patinoarului şi asigurarea confortului termic în reţeaua centralizată de termoficare. Cuşnir l-a acuzat pe Lungu de investiţii ”după ureche”, fără consultarea specialiştilor pentru fiecare domeniu de activitate, afirmând că fie nu se pricepe, fie are interese ascunse.

De exemplu, cheltuirea a un milion de euro pentru achiziţionarea unei nocturne pentru stadionul Areni este considerată o investiţie foarte proastă, cu atât mai mult cu cât administraţia locală ar fi anunţat deja şcolile din oraş că în 2017 nu vor beneficia de lucrări noi din cauza lipsei resurselor financiare.

 

PSD nu exclude un referendum pentru demiterea lui Lungu

”Băgăm un milion de euro într-un stadion despre care nu ştim dacă va mai exista peste câţiva ani sau ce echipă va juca pe el? Avem o strategie, o viziune? (....) Acum vor să cheltuiască un milion de euro, în timp ce transmit la şcoli şi grădiniţe adrese prin care se comunică în mod neruşinat să nu prevadă nimic la lucrări noi pentru investiţii pentru că nu sunt resurse financiare. Ce vor cu adevărat sucevenii, fotbal în nocturnă la câteva meciuri de divizia B sau C sau învăţământ civilizat, de calitate, reale investiţii în viitorul oraşului? I-a consultat vreodată cineva?”, a întrebat retoric Cuşnir.

O atenţie specială a fost acordată de cei doi lideri PSD raporturilor dintre primarul Ion Lungu şi firmele care au asigurat şi asigură producţia, transportul şi distribuţia energiei termice. Tema nu este nouă pentru PSD, dar până acum a rămas la faza de acuzaţii în spaţiul public.

Atât Mocanu, cât şi Cuşnir au sugerat că PSD are în vedere inclusiv un referendum pentru demiterea primarului Lungu.

”Dacă lui Ion Lungu îi este frică de consultarea sucevenilor pe tema bugetului, va trebui să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a le permite sucevenilor să-şi spună părerea despre acţiunile sale prin propunerea unui referendum pentru demiterea primarului. Oricum ar lua-o, Ion Lungu nu scapă de un referendum pentru consultarea sucevenilor în ceea ce priveşte dorinţele de dezvoltare ale oraşului. Suceava are nevoie de un primar care să consulte cetăţenii în fiecare an pentru stabilirea priorităţilor pentru că cetăţenii trebuie consultaţi, nu forţaţi, întrebaţi şi nu prostiţi”, a încheiat Vasile Mocanu, liderul consilierilor PSD din Consiliul Local Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD cere consultare publică pentru proiectele primarului Lungu.
 Vizualizări articol: 2300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
PSD cere consultare publică pentru proiectele primarului Lungu4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei