Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 ian 2017 - Anul XXII, nr. 8 (6424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Oprire temporară

Peste 11.000 de locuinţe din Suceava rămân astăzi fără căldură şi apă caldă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Furnizarea căldurii şi apei calde va fi oprită astăzi aproape în tot municipiul Suceava, cu excepţia cartierului Burdujeni, ca urmare a unei avarii grave la  magistrala II de termoficare, care alimentează cartierele Centru, Zamca, George Enescu, Obcini şi Areni. În total, peste 11.000 de locuinţe racordate la sistemul centralizat de termoficare, prin intermediul a 39 de puncte termice, vor fi afectate de oprirea temporară a căldurii şi apei calde.

Pentru remedierea avariei, furnizorul de servicii de termoficare, Thermonet, a luat decizia de a opri temporar alimentarea consumatorilor din oraş cu energie termică, pentru a goli conducta principală, de pe Calea Unirii, unde au fost depistate pierderi semnificative.

„Dacă nu intervenim rapid, riscăm ca problema să se agraveze, iar consumatorii să fie cu mult mai afectaţi decât pe durata acestei opriri programate. Avem echipe care au tot analizat problema, au făcut măsurătorile necesare, am pregătit materialele, nu ne rămâne decât să oprim furnizarea, să golim conducta şi să remediem avaria”, a spus directorul general al Thermonet Suceava, Mugur Corlăţan.

Conform planurilor făcute pentru gestionarea problemelor depistate, furnizarea căldurii ar urma să fie oprită în această dimineaţă, de pe la ora 06.00, până la ora 20.00.

„Este imperios necesară această oprire pentru remedierea avariei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar vă asigurăm că intervenția este de maximă urgență, iar salariații societății noastre vor depune tot efortul necesar pentru remedierea problemei. Vă mulțumim pentru înțelegere”, a transmis conducerea societății de termoficare.

Lucrarea, amplă, nu poate fi executată decât după golirea magistralei de apa fierbinte, de peste 70 de grade Celsius, care este furnizată de la centrala pe biomasă din lunca Sucevei, gestionată de Bioenergy.

Apoi, pentru că există riscul ca după intervenţie, la umplerea sistemului, să apară o nouă avarie, de cealaltă parte a străzii, pe tur, unde au fost identificate câteva „slăbiciuni”, cei de la Thermonet au decis să facă reparaţii pe ambele laterale ale arterei principale, pe tur şi retur.

Dacă toate operaţiunile vor decurge conform planurilor, căldura şi apa caldă vor reveni în caloriferele sucevenilor din sistemul centralizat de joi seara, cel mai probabil în jurul orei 21.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 11.000 de locuinţe din Suceava rămân astăzi fără căldură şi apă caldă.
 Vizualizări articol: 3205 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 11.000 de locuinţe din Suceava rămân astăzi fără căldură şi apă caldă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Schimbare in masa trimis de
(12 ian 2017, 11:32:50
Am eu o presimtire mare ca in anul 2017 o sa fie o shimbare majoro in centrale termice proprii . Prea mare bataie de joc in plina iarna sa se intample asa ceva , in 3-4 ani toata vara se putea shimba toate tevile din tot orasul care sunt vechi de peste 50-60 ani au si ele o viata nu se poate carpi la nesfarsit . Sa traiasca spaga si hotia ca atata a mai ramas din tara asta rusine sa va fie .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Țigări de foi (versiunea dulce cu cremă de vanilie) Un desert rapid, foarte interesant, crocant și surprinzător, în bună parte de inspirație marocană, dar cu ingrediente banale găsite în orice supermarket românesc... Durează relativ puțin prepararea, iar din farfurie preparatul... Citeşte