Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 ian 2017 - Anul XXII, nr. 8 (6424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 12 – 18 ianuarie

Distracţie pe gheaţă, la patinoarul din parcarea Shopping City Suceava

Iarna aceasta, Shopping City Suceava îi provoacă pe suceveni la distracţie, aceştia putându-se bucura de un patinoar modern, dar şi de 500 de perechi de patine noi, de calitate. Noua destinaţie de distracţie oferă toate ingredientele necesare pentru a petrece momente de neuitat alături de prieteni sau familie: o calitate superioară a gheţii, patine care conferă siguranţă în timpul patinajului, muzică bună şi băuturi calde. Cei care îşi doresc să petreacă mai mult timp la patinoar au ocazia de a-şi face un abonament de minimum 10 intrări, beneficiind astfel de 50% reducere atât la taxa de intrare, cât şi la cea de închiriere a patinelor. Un alt tip de abonament este cel de tipul 3 + 1 gratuit. Totodată, pentru grupurile organizate, de minimum 10 persoane, se oferă o reducere de 50%. Programul patinoarului este zilnic, între orele 10:00-22:00. Marele avantaj pe care îl au iubitorii sportului pe gheaţă este acela că au posibilitatea de a plăti doar 10 lei intrarea şi 10 lei închirierea patinelor, timpul alocat patinajului fiind nelimitat.

 

La Iulius Mall Suceava au început reducerile de sezon

La Iulius Mall Suceava au început reducerile de sezon, iar în vitrinele magazinelor sunt afişate oferte de nerefuzat. Piesele vestimentare au acum discounturi de până la 70% la Terranova, Motivi, Kenvelo şi Valerio Studio, în timp ce Pimkie a pregătit reduceri de până la 60%, iar Junker, de până la 55%. Ţinute în tendinţe, la jumătate de preţ, sunt la C&A, Seroussi, Nichi, Bigotti, Dovani şi Daioro. Oferte speciale sunt şi la H&M, dar şi la celelalte branduri de îmbrăcăminte: Steilmann, Elly Fashion, Jaquisse Fashion, Blue '63, Janice, Coton, Republica, Ely Alindor şi altele. Surprize sunt şi pentru copii, care se pot bucura de reduceri de până la 70% la Dinoland şi Nan by Danina Line şi de până la 15% la Evel Mode.

Clienţii care preferă sportul sunt întâmpinaţi la Intersport cu discounturi de până la 50%, iar Adidas are preţuri mai mici cu până la 30%. Oferte de până la 50% sunt şi la Pepco, la piese de îmbrăcăminte pentru copii şi adulţi, dar şi la decoraţiuni şi articole pentru casă. Reducerile de iarnă continuă cu magazinele de încălţăminte din Iulius Mall Suceava: Salamander – până la 70%, CCC şi Medea – până la 50%, dar şi la Deichmann – unde la două perechi cumpărate primeşti o a treia gratis.

Amatorii de parfumuri şi cosmetice au de ales dintr-o diversitate de produse la preţuri ispititoare. Sephora are reduceri de până la 70%, iar la Flormar şi Elgon sunt oferte speciale. Cei care doresc să se înnoiască cu bijuterii şi accesorii la promoţii sunt aşteptaţi la Meli Melo, unde vor găsi preţuri înjumătăţite, la Sabrini, care propune discounturi de până la 40%, dar şi în celelalte magazine specializate. Clienţii în căutarea unor decoraţiuni pentru a face căminul mai primitor găsesc oferte de până la 60% la Top Shop, iar la Deco Center articolele sunt la jumătate de preţ.

Iubitorii de lectură pot cumpăra cărţi la reducere de la Cărtureşti, iar la DM drogerie markt preţurile sunt mai mici cu până la 45%. Reduceri sunt disponibile şi pentru servicii, dar şi la cafenelele şi restaurantele din Iulius Mall Suceava. Iulius Mall îi invită pe suceveni să se bucure din plin de sezonul ofertelor de iarnă, magazinele fiind pregătite să înceapă noul an cu preţuri fabuloase! Lista completă a reducerilor de sezon se găseşte pe site-ul www.iuliusmall.com/suceava.

 

Expoziţia Zonală a Bucovinei, ediţia I

Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Iepuri de Rasă din Bucovina organizează, sâmbătă şi duminică, Expoziţia Zonală a Bucovinei, ediţia I. Se pot vizita porumbei, păsări de curte şi exotice, precum şi iepuri de rasă. Programul de vizitare: sâmbătă, 14 ianuarie, în intervalul 08:00-21:00; duminică, 15 ianuarie, în intervalul 08:00-17:00. Locaţia: Show Room, lângă reprezentanţa Adria, bdul Sofia Vicoveanca, la ieşirea din municipiul Suceava spre Fălticeni.

 

Festivalul literar „Mihai Eminescu”, ediţia a XXVI-a

Festivalul literar „Mihai Eminescu”, ediţia a XXVI-a, care va avea loc la Suceava, Călineşti Cuparencu şi Putna, se va desfăşura, în zilele de 13 şi 14 ianuarie a.c., după următorul program:

Vineri, 13 ianuarie - Ora 10.00, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava - „Sub semnul Poetului” - Deschiderea oficială, Moment artistic - Adela Şulea, Răzvan Lepărdă şi Formaţia „Simbol” de la Colegiul Naţional „Ciprian Porumbescu” Suceava, Actualitatea lui Eminescu - Th. Codreanu, Radu Cernătescu, Liviu Papuc, Traduceri din Eminescu - Valentin Ajder,

Lansare de carte - Leca Morariu „Iraclie şi Ciprian Porumbescu” (vol. III, ediţie îngrijită de Vasile Vasile, prezintă dr. Constanţa Cristescu);

Ora 15.00 - Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava - Prezentarea Revistei „Bucovina Literară” nr. 11-12/2016, Lansări de carte - Radu Cernătescu „Antiparadisul lui Eminescu” (Editura Rafet, Râmnicu Sărat, 2016), Theodor Damian „Ideea de Dumnezeu în poezia lui Eminescu” (Editura Eikon, Bucureşti, 2016), Editura invitată - Eikon - Prezentare Valentin Ajder;

Ora 19.00 - Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava, Spaţiul expoziţional -

Spectacol-lectură din lirica eminesciană - Regia Andrei Munteanu, cu actorii Cristina Florea, Delu Lucaci, Bogdan Amurăriţei, Bogdan Cantauz, Sergiu Moraru, Recital chitară - Ştefan Lupu;

Sâmbătă, 14 ianuarie - Ora 9.00, Suceava - Depuneri de coroane omagiale la bustul poetului Mihai Eminescu;

Ora 10.00 - Şcoala din Călineşti Cuparencu - Manifestări culturale dedicate poetului naţional Mihai Eminescu - Recital-spectacol susţinut de elevi ai şcolilor din Călineşti Cuparencu, Şerbăuţi şi Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu” Suceava;

Ora 13.00 - Mănăstirea Putna - Depunere coroană omagială la bustul poetului Mihai Eminescu, Decernarea premiilor „Mihai Eminescu” pentru exegeză eminesciană pe anul 2016, Microrecital susţinut de elevi ai Şcolii Generale din Putna.

 

Joi, 12 ianuarie

„Tigrul din oraşul nostru” revine pe scena Teatrului „Matei Vişniec”

De la ora 19.00 va avea loc prima reprezentaţie din acest an a Teatrului „Matei Vişniec” Suceava, care revine cu cel mai impresionant spectacol din repertoriu - "Tigrul din oraşul nostru". Piesa „Tigrul din oraşul nostru”, de Gianina Cărbunariu, este prima producţie a Teatrului Municipal „Matei Vişniec” din Suceava. Cel mai nou teatru de stat din România a ales să lucreze pentru prima sa producţie cu artişti tineri, puternici şi creativi, apreciaţi atât de critica de specialitate, dar şi de public - regizorul Bobi Pricop şi scenograful Adrian Damian. Echipa de creaţie a lucrat un text al Gianinei Cărbunariu, una dintre cele mai puternice voci din dramaturgia română contemporană. Din distribuţia piesei fac parte Cătălin Ştefan Mîndru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc şi Diana Lazăr. Preţul unui bilet este de 20 de lei, dar elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de reduceri, plătind doar 10 lei. Programul casei de bilete este de luni până joi, între orele 11.00-16.00, rezervările putând fi făcute la tel. 0759 048 677.

 

Sâmbătă, 14 ianuarie

Ateliere creative şi educative pentru copii, la Shopping City Suceava

Shopping City Suceava organizează o nouă serie de ateliere de creaţie pentru copii, în colaborare cu Smart School, la care cei mici sunt invitaţi să îşi pună imaginaţia în practică şi să confecţioneze cele mai inedite obiecte, utilizând o varietate de tehnici de lucru manual moderne şi atractive. Atelierele sunt gratuite şi au loc în fiecare sâmbătă, între orele 13.00-17.00, în incinta centrului comercial, în zona magazinului Pepco. Sâmbătă, copiii pot participa la atelierul: "Poveste într-o poezie”, unde vor învăţa să realizeze o cărticică 3D. Atelierele sunt structurate în două sesiuni a câte două ore fiecare (13:00-15:00; 15.00-17.00), la care pot participa maximum 40 de copii. La fiecare sesiune se pot înscrie un număr limitat de copii, respectiv 20. Participanţii se pot înscrie săptămânal, până sâmbătă, printr-un e-mail la adresa: ateliere_creatiesv@yahoo.com. Detalii suplimentare la numărul de telefon: 0330 401 850 int. 4. La înscriere, părinţii trebuie să opteze pentru intervalul orar 13.00-15.00 sau 15.00-17.00.

Atelierele îi vor ajuta pe copii să îşi dezvolte atenţia, abilităţile practice şi imaginaţia, oferind totodată o alternativă artistică de petrecere a timpului liber.

 

Duminică, 15 ianuarie

Expoziţia „Aurul şi argintul antic al României” poate fi vizitată gratuit de Ziua Culturii Naţionale

Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, Muzeul Bucovinei oferă intrare gratuită la expoziţia „Aurul şi argintul antic al României”, deschisă la Muzeul de Istorie Suceava. ”Aurul şi argintul antic al României” cuprinde 1.065 de piese, cele mai frumoase şi vechi obiecte realizate din aur şi argint descoperite pe teritoriul României, podoabe din aur şi argint, armament de paradă, piese de harnaşament, veselă geto-dacică, monede, opaiţe şi alte piese din aur şi argint care acoperă, cronologic, o perioadă cuprinsă între mileniul al V-lea î.Hr. şi secolul al VII-lea d.Hr. Se află pentru prima dată la Suceava piese din tezaurele de la Rădeni, Perşinari, Agighiol, Pietroasa, Apahida şi Cluj-Someşeni, piese descoperite în timpul cercetărilor arheologice efectuate de peste 100 de ani în situri de pe întreg teritoriul ţării şi care sunt printre cele mai valoroase bunuri din patrimoniul cultural al ţării noastre, multe unice în Europa şi în lume. „Aurul şi argintul antic al României”, o expoziţie excepţională, unică prin valoarea şi importanţa exponatelor, este prezentă la Muzeul de Istorie Suceava până pe 29 ianuarie 2017.

 

Kids City – ateliere de creaţie pentru copii, la Shopping City Suceava

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creaţie şi distracţie, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici şi creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00-15:00, sunt organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii pot să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găseşte exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Cele mai noi tehnici de creaţie pot fi deprinse de cei mici pe parcursul atelierelor organizate în incinta centrului comercial: metoda quilling, tehnica decoupage, tehnica şerveţelului, pictură pe sticlă/lemn/ceramică şi scrapbooking. Copiii vor putea lua acasă toate obiectele confecţionate chiar de ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 2706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Țigări de foi (versiunea dulce cu cremă de vanilie) Un desert rapid, foarte interesant, crocant și surprinzător, în bună parte de inspirație marocană, dar cu ingrediente banale găsite în orice supermarket românesc... Durează relativ puțin prepararea, iar din farfurie preparatul... Citeşte