Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 ian 2017 - Anul XXII, nr. 8 (6424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Record negativ

Încasările de taxe şi impozite, la cel mai mic nivel din ultimii 25 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava se confruntă cu o scădere acută a încasărilor de taxe şi impozite, situaţia din acest an fiind cea mai proastă din istoria post-decembristă a administraţiei municipiului reşedinţă de judeţ.

„Încasările sunt mult mai reduse faţă de anul trecut. Dacă în primele patru zile din 2016 încasările au fost de 1.148.443 de lei, în 2017 s-au încasat doar 700.943 de lei. Este o diferenţă foarte mare, care sperăm să nu se menţină şi în perioada următoare, pentru că altfel nu vom putea realiza ceea ce ne-am propus pentru anul în curs. În 2016 am avut 3.366 de persoane fizice şi juridice care au achitat taxe şi impozite, pe când anul acesta au venit să se achite de datorii 1.879 de persoane fizice şi juridice”, a detaliat situaţia viceprimarul Lucian Harşovschi.

O posibilă explicaţie pentru lipsa contribuabililor de la ghişee ar putea fi vremea nefavorabilă, care i-a descurajat pe oameni să iasă din case. Cu toate acestea, în alţi ani, în aceeaşi perioadă a anului, de obicei friguroasă, sute de oameni stăteau la cozi pentru a-şi achita datoriile către bugetul local chiar din primele zile.

„Taxele şi impozitele sunt aceleaşi ca şi anul trecut, nu s-au modificat absolut deloc, mai mult, pentru achitarea lor integrală până pe 31 martie se acordă o bonificaţie de 10% la impozitul pe teren, clădiri şi taxa auto. Taxa de ecologizare este de 5 lei pentru persoane fizice şi 6 lei persoane juridice”, a adăugat viceprimarul sucevean.

La finele anului trecut, când gradul de încasare a taxelor şi impozitelor locale a fost de numai 61%, ceea ce ridică de asemenea semne de întrebare, suma totală rămasă nerecuperată de la populaţie a fost de 78.383.019 lei.

„Sunt sume foarte mari, pe care dacă le-am încasa, ipotetic vorbind, am avea la dispoziţie mulţi bani pentru investiţii şi lucrări în municipiul Suceava.

Facem apel la populaţie să vină să îşi plătească taxele şi impozitele, pentru că de aceste încasări depind şi lucrările pe care le facem, precum programul <Modernizarea Sucevei de la scara blocului>”, a menţionat Lucian Harşovschi, care a preluat temporar şi prerogativele de primar, pe durata concediului de odihnă al edilului suceavean Ion Lungu.

Încasarea taxelor şi impozitelor este componenta principală a bugetului anual al Primăriei Suceava, în funcţie de estimările privind gradul de încasare din acest an urmând să fie făcut şi planul de investiţii şi reparaţii pentru anul în curs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încasările de taxe şi impozite, la cel mai mic nivel din ultimii 25 de ani.
 Vizualizări articol: 3012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Încasările de taxe şi impozite, la cel mai mic nivel din ultimii 25 de ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Țigări de foi (versiunea dulce cu cremă de vanilie) Un desert rapid, foarte interesant, crocant și surprinzător, în bună parte de inspirație marocană, dar cu ingrediente banale găsite în orice supermarket românesc... Durează relativ puțin prepararea, iar din farfurie preparatul... Citeşte