Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 ian 2017 - Anul XXII, nr. 8 (6424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţare

Universitatea „Ştefan cel Mare” face demersuri pentru construirea unui nou cămin studenţesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) face demersuri pentru a obţine finanţare pentru construirea unui nou cămin studenţesc care ar urma să rezolveparţial una dintre problemele cu care instituţia se confruntă an de an, respectiv lipsa spaţiilor de cazare.

În condiţiile în care noul program de guvernare în domeniul educaţiei prevede, între altele, şi construcţia a nu mai puţin de 30 de cămine studenţeşti noi, conducerea USV se pregăteşte să depună documentaţia pentru ca unul dintre acestea să revină Universităţii sucevene.

Potrivit planului de guvernare, căminele ar urma să fie construite în perioada 2017-2020, „pentru a asigura confortul necesar tinerilor înscrişi în învăţământul superior”.

Rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a menţionat că printre principalele argumente pentru care Universitatea trebuie să primească finanţare pentru un nou cămin se numără ”faptul că suntem la coada clasamentului în ceea ce priveşte raportul dintre numărul de studenţi şi numărul de locuri de cazare, precum şi faptul că nu onorămpeste 2.000 de cereri de cazare anual. În plus, nici administraţia locală nu ne oferă sprijinul pe care ni l-am fi dorit”.

Acesta a menţionat că noua clădire ar putea fi construită în afara municipiului Suceava, amplasamentul depinzând de capacitatea care va fi aprobată prin proiect. Reamintim că în prezent USV are în administrare cinci cămine studenţeşti cu o capacitate totală de circa 1.100 de locuri.

 

USV vrea grădiniţă şi after-school

Pe lângă suplimentarea locurilor de cazare, USV mai ia în calcul construirea unei grădiniţe şi a unui after-school, unde să-şi desfăşoare practica studenţii şi absolvenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei.

Obiectivul este stabilit în contextul în care noul guvern se angajează să dezvolte sistemul de educaţie timpurie prin construirea a 2.500 de creşe, grădiniţe şi unităţi after-school.
„Acestea ar folosi nu doar Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, ci întregii comunităţi. Ne dorim spaţii moderne, de cercetare, studiu şi observaţie”, a mai completat rectorul Valentin Popa.

 

USV reia demersurile pentru căminul din incinta Colegiului de Industrie Alimentară

În primăvara anului 2016, Consiliul Local Suceava a aprobat darea în administrarea Universităţii a unui cămin din incinta Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, în vederea transformării sale în internat pentru studenţi. Conform deciziei, căminul trebuia dat în administrare gratuită din 1 iulie 2016 până la 1 iulie 2041, însă hotărârea CL nu a fost dusă până acum la îndeplinire.

„Nu s-a întâmplat nimic în tot acest timp, iar noi vrem să ştim clar care este situaţia pentru a ne face planurile şi pentru a identifica o sursă de finanţare pentru reabilitate. Cu toate că am cerut acest cămin, mai uşor era să construim unul de la zero, o clădire nouă. Însă singurul avantaj, important de altfel, este faptul că pentru reabilitare vom obţine mai uşor sursa de finanţare”, a conchis Popa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ştefan cel Mare” face demersuri pentru construirea unui nou cămin studenţesc.
 Vizualizări articol: 2302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Universitatea „Ştefan cel Mare” face demersuri pentru construirea unui nou cămin studenţesc2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Țigări de foi (versiunea dulce cu cremă de vanilie) Un desert rapid, foarte interesant, crocant și surprinzător, în bună parte de inspirație marocană, dar cu ingrediente banale găsite în orice supermarket românesc... Durează relativ puțin prepararea, iar din farfurie preparatul... Citeşte