Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 ian 2017 - Anul XXII, nr. 8 (6424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Boli de sezon

Primele cazuri de gripă din acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un adolescent în vârstă de 16 ani din Cajvana şi un pacient în vârstă de 64 de ani din Dărmăneşti sunt primele cazuri de gripă confirmate de laborator, în sezonul rece 2016-2017. Ambii pacienţi sunt internaţi în secţia Boli Infecţioase a Spitalului de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a precizat că este vorba despre gripă cu virus tip A subtip H3N2, confirmată prin analize de laborator, cele două cazuri fiind înregistrate în cursul săptămânii trecute în judeţ. În același interval de timp, alte 11 cazuri de gripă au fost diagnosticate clinic.

Directorul adjunct al DSP a spus că în acest sezon se află în circulaţie virusul gripal de tip A subtip H3N2, un virus care circulă de mai mulţi ani, această tulpină fiind în componenţa actualului vaccin antigripal.

Potrivit statisticii DSP Suceava,  în cursul săptămânii trecute, au fost raportate 13 cazuri de gripă diagnosticate clinic, din care nouă în zona Sucevei și patru în zona Rădăuţi. Șase persoane diagnosticate cu această boală au fost internate în spital.

Săptămâna trecută au mai fost raportate 2.670 de cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 87 de internări, cea mai afectată grupă de vârstă fiind 5-14 ani, unde s-au înregistrat 761 de cazuri.

Totodată, s-au înregistrat în judeţ 679 de cazuri de pneumopatii acute, cu 134 de internări, cea mai afectată grupă de vârstă fiind 15-49 de ani, unde s-au raportat 152 de cazuri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele cazuri de gripă din acest an.
 Vizualizări articol: 3223 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primele cazuri de gripă din acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Țigări de foi (versiunea dulce cu cremă de vanilie) Un desert rapid, foarte interesant, crocant și surprinzător, în bună parte de inspirație marocană, dar cu ingrediente banale găsite în orice supermarket românesc... Durează relativ puțin prepararea, iar din farfurie preparatul... Citeşte