Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 ian 2017 - Anul XXII, nr. 8 (6424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Care doping!? Doar vitamine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din când în când, dar cu precădere în anii olimpici, atunci când controalele antidoping şi monitorizarea suspecţilor se îndesesc, izbucneşte câte un scandal legat de folosirea de medicamente sau proceduri interzise (precum recircularea propriului sânge, despre care a scris ieri Gazeta Sporturilor), nouă, spectatorilor de bună-credinţă, rămânându-ne doar să ne mirăm şi/sau să ne indignăm când aflăm că vreunul din favoriţii noştri era de fapt un bandit. Linia de demarcaţie e subţire şi de regulă face diferenţa între un sportiv dovedit că a fraudat şi alţii încă neprinşi. Fiindcă, oricât ar încerca diverse organisme şi diverşi oficiali să ne mintă, adevărul e că la nivelul marii performanţe, indiferent de sport, se practică dopajul fără nici o discuţie. Competiţiile de ciclism, de atletism şi de înot au deţinut mereu supremaţia în domeniu, dar pot să bag mâna în foc că nici fotbalul ori gimnastica nu se fac fără stimulente frauduloase. Doar că aici cazurile demascate sunt mai rare. Aşa, ca o curiozitate, să ne reamintim că la Olimpiada de anul trecut a fost interzis accesul, pe motiv de doping, unor loturi în integralitatea lor: Rusiei la atletism şi României la caiac-canoe. Aici, aproape că te umflă râsul când auzi că într-o ţară, România, în care sportul e susţinut aproape în bătaie de joc, cu finanţări care tind către 0 (zero) absolut, se găsesc totuşi bani pentru doping! Nu pentru stadioane, nu pentru săli de sport, nu pentru turnee importante ori cantonamente serioase, ci pentru furt! Paranteză: aţi observat cam de când Steaua a uitat ce înseamnă performanţa europeană şi de fapt de când nu mai joacă nimic, nici măcar "la intern"? Aţi ghicit: de când au dispărut de la antrenamentele zilnice sticluţele alea miraculoase, de origine nemţească, cu licoarea aia despre care ni se povestea că e apă vie, nimic altceva, parcă doar cu suc de lămâie şi vreo două vitamine! Ăia de la caiac au luat-o-n bot fiindcă or fi folosit trei vitamine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care doping!? Doar vitamine.
 Vizualizări articol: 1492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 7 voturi
Care doping!? Doar vitamine4.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Țigări de foi (versiunea dulce cu cremă de vanilie) Un desert rapid, foarte interesant, crocant și surprinzător, în bună parte de inspirație marocană, dar cu ingrediente banale găsite în orice supermarket românesc... Durează relativ puțin prepararea, iar din farfurie preparatul... Citeşte