Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2016 - Anul XXI, nr. 286 (6399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Alarmant

Încă un copil accidentat pe trecerea de pietoni, în acelaşi loc, în faţa Liceului din Dumbrăveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O copilă în vârstă de 11 ani a fost accidentată de o autoutilitară pe trecerea de pietoni, ieri dimineaţă, în faţa Liceului Tehnologic Dumbrăveni, exact în aceleaşi condiţii în care, pe 22 noiembrie, o altă fată, în vârstă de 13 ani, a fost lovită pe locul marcat de o altă maşină. Cele două accidente, trase practic la indigo, sunt un semnal de alarmă cu privire la riscul mare de accidente de pe această trecere de pietoni, folosită de zilnic de foarte mulţi copii.

Este evident că viteza de rulare de pe DN 29 Suceava-Botoşani, pe raza comunei Dumbrăveni, este cu mult peste cea legală în localitate, iar în zona din centru, cu mult trafic pietonal, riscul de accidente grave este foarte ridicat. Localnicii cer montarea unor limitatoare de viteză, care să-i oblige pe şoferi să reducă viteza, înainte de trecerea de pietoni.

 

Cum s-a petrecut accidentul, surprins de o cameră de supraveghere

Accidentul de ieri, la fel ca şi cel de pe 23 noiembrie, a fost surprins de o cameră de supraveghere. Pe imagini se vede cum doi tineri traversează pe locul marcat, la distanţă de câţiva metri unul de altul. O autoutilitară Ford Tranzit, care vine dinspre Suceava, nu le acordă prioritate, iar impactul nu mai poate fi evitat. Fata de 11 ani, care vine din stânga şoferului, fuge, însă nu mai poate scăpa. Este acroşată de autoutilitară şi proiectată violent la câţiva metri, în rigola de la marginea drumului. În încercarea de a evita impactul, şoferul autoutilitarei, Viorel Piersic, în vârstă de 59 de ani, din municipiul Suceava, trage de volan stânga şi intră pe sensul opus de mers. Aici autoutilitara loveşte un VW Transporter, al cărui şofer, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Dumbrăveni, oprise pentru a le acorda prioritate de trecere copiilor.

Fata de 11 ani s-a lovit cu capul de rigola de la marginea drumului naţional, în primă fază pierzându-şi cunoştinţa. Minora a fost preluată de o ambulanţă şi transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava. La spital a ajuns şi un bărbat în vârstă de 42 de ani, pasager pe locul din dreapta în VW-ul lovit de autoutilitara care a pătruns pe contrasens.

 

Fata are leziuni serioase, dar este în stare stabilă

În privinţa minorei, aceasta a fost diagnosticată cu un traumatism cranio-facial şi cu fractură de tibie la piciorul stâng. Leziuni grave, însă din fericire starea fetei era ieri după-amiază stabilă. Aceasta a rămas internată în secţia de Chirurgie Infantilă a Spitalului Judeţean Suceava.

Cei doi şoferi implicaţi în accident au fost verificaţi cu etilotestul, rezultând că nu au consumat alcool.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă pe numele şoferului care nu a acordat prioritate de trecere.

 

Accidentul din 22 noiembrie, petrecut exact în aceleaşi condiţii

Pe 22 noiembrie, o fată de 13 ani, elevă la Liceul Tehnologic Dumbrăveni, a fost accidentată pe aceeaşi trecere de pietoni.  Atunci, tot doi copii s-au angajat în traversare pe locul marcat, spre şcoală, mai mulţi şoferi care veneau dinspre Botoşani oprind în coloană, pentru a le da prioritate. Şoferul unei autoutilitare Iveco, care circula pe direcţia Suceava-Botoşani, a dat însă dovadă de imprudenţă, în condiţiile în care se apropia de un loc marcat, iar pe sens opus era coloană de autovehicule. Acesta i-a văzut târziu cei doi pietoni, având vizibilitatea redusă din cauza unui camion staţionat pe sensul opus de mers, şi nu a mai putut opri. Elevii au luat-o la fugă, unul a reuşit să scape, însă fata de 13 ani a fost agăţată cu partea lateral dreapta a autoutilitarei şi proiectată la câţiva metri distanţă, după rigola de la marginea drumului naţional care leagă Suceava de Botoşani. Se poate remarca aşadar că cele două accidente s-au petrecut exact în aceleaşi condiţii.

Reprezentanţii Primăriei Dumbrăveni au explicat că nu pot lua măsuri de reducere a vitezei pentru că este vorba de un drum naţional, care nu este în administrarea autorităţii locale. DN 29 este în administrarea Companiei Naţionale de Drumuri, prin Secţia de Drumuri Naţionale Suceava. O măsură pentru limitarea vitezei la această trecere de pietoni poate fi luată cu avizul, acordul şi consultarea Poliţiei Rutiere.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un copil accidentat pe trecerea de pietoni, în acelaşi loc, în faţa Liceului din Dumbrăveni.
 Vizualizări articol: 2118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Încă un copil accidentat pe trecerea de pietoni, în acelaşi loc, în faţa Liceului din Dumbrăveni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei