Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2016 - Anul XXI, nr. 286 (6399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De sezon

După 35 de ani, fălticenenii vor avea din nou un patinoar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După 35 de ani, fălticenenii vor avea din nou un patinoar. Ideea nu este nouă, în urmă cu doi ani municipalitatea fălticeneană având în plan o astfel de investiţie, lângă sala de sport “Gabriel Udiştenu”, pe locul unde acum se află terenul cu zgură pentru tenis de câmp, dar s-a renunţat la proiect pentru că cei 400.000 de lei prevăzuţi în buget s-au dovedit a fi insuficienţi. Ultimul patinoar din Fălticeni a fost amenajat pe stadionul Tineretului în 1981, de cunoscuţii campioni la patinaj Gabriela şi Cornel Munteanu, care după absolvirea Institutului de Educaţie Fizică şi Sport au fost repartizaţi la Şcoala „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni şi împreună cu elevii claselor la care erau diriginţi au realizat patinoarul.

Noul proiect are la bază un parteneriat public privat între Consiliul Local Fălticeni şi SC Lichiardopol Parc SRL Botoşani şi, conform hotărârii deliberativului local din 28 noiembrie 2016, patinoarul va fi amenajat în Piaţa “Nada Florilor” şi va fi dotat cu mantinelă, vestiare mobile, casă de bilete, nocturnă, căsuţe ambulante care să comercializeze vin fiert, cafea, ceai, colac secuiesc, vată de zahar, pop-corn. Patinoarul artificial va avea o suprafaţă de 650 metri şi va putea găzdui până la 250 de persoane. Pentru iubitorii acestui sport vor fi puse la dispoziţie 300 de perechi de patine pentru închiriere.

Primăria va asigura spaţiul, energia electrică şi apa, paza şi salubrizarea, iar montarea patinoarului nu va împiedica buna desfăşurare a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou, în data de 27 decembrie, în Piaţa „Nada Florilor”.

“Pentru a avea un preţ scăzut la bilete şi pentru a permite accesul gratuit pe patinoar (cu patine corespunzătoare) al copiilor şi elevilor cu posibilităţi materiale scăzute şi rezultate bune în activitatea şcolară, artistică şi sportivă într-un interval orar stabilit de comun acord cu partenerul nostru, am convenit să suportăm contravaloarea energiei electrice”, a precizat primarul Cătălin Coman.

Deschiderea este programată cel mai târziu pe 12 decembrie, programul de funcţionare şi tarifele fiind de 10 lei/persoană, atât adulţi cât şi copii. Închirierea unei perechi de patine va costa 10 lei pe oră, iar programul de funcționare va fi zilnic, între orele 10-22, cu pauze în timpul zilei, între anumite intervale de timp, pentru refacerea gheţii.

Patinoarul va fi deschis până pe 28 februarie, însă dacă iarna îşi va prelungi şederea, se va putea practica patinajul pe gheaţa artificială şi în luna martie.

“Urmare a numeroaselor solicitări ale locuitorilor municipiului, în anul 2015 Primăria Municipiului Fălticeni a intenţionat achiziţionarea şi montarea unui patinoar artificial în vecinătatea Sălii de sport <Gabriel Udişteanu>, lucru nematerializat întrucât preţurile practicate pe piaţa de profil, chiar şi pentru patinoarele second-hand, erau mult prea mari faţă de posibilităţile noastre. În scopul prelungirii spiritului sărbătorilor de iarnă şi spre bucuria copiilor, pentru organizarea evenimentelor prilejuite de sărbătorile de iarnă, SC Lichiardopol Parc Botoşani va amplasa în Piaţa <Nada Florilor>, pe lângă patinoar, şi alte echipamente/spaţii comerciale mobile aparţinând altor persoane juridice care să contribuie împreună cu acesta la buna organizare a activităţilor”, a precizat primarul Cătălin Coman. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După 35 de ani, fălticenenii vor avea din nou un patinoar.
 Vizualizări articol: 3456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
După 35 de ani, fălticenenii vor avea din nou un patinoar5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei