Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2016 - Anul XXI, nr. 286 (6399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Răfuială

Membrii unei familii care a acuzat un individ de distrugerea maşinii lor pe o stradă din Burdujeni se plâng că acesta îi împiedică să construiască un bloc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Familia Puiu din cartierul sucevean Burdujeni, care se plânge că un individ le-a distrus autoturismul în plină stradă, în timp ce se afla parcat în faţa locuinţei acestora, îl acuză pe acesta că le blochează pe orice cale accesul cu utilaje spre blocul pe care familia a început să-l construiască de două luni de zile. Oamenii se plâng că problemele au apărut de la începutul lunii octombrie, chiar din ziua în care prima betonieră a intrat pe strada Calistrat Hogaş, singura cale de acces spre parcela familiei unde începuse construcţia blocului de locuinţe. Ei spun că în acel moment Ruben Silviu Iftime, proprietarul străzii pe care au drept de servitute şi cei din familia Puiu, a adus mai multe maşini cu care a blocat accesul utilajului.

Membrii familiei Puiu se plâng că de atunci a fost o adevărată aventură ori de câte ori a fost nevoie de trecerea vreunui camion sau utilaj spre blocul aflat în construcţie, circulaţia pe strada Calistrat Hogaş fiind în permanenţă îngreunată de maşini ”uitate” în drum de proprietarul în vârstă de 32 de ani, Ruben Silviu Iftime. Mai mult de atât, cei vizaţi spun că proprietarul străzii a montat semne de circulaţie precum ”Accesul interzis”, urmat de inscripţiile ”Drum privat cu excepţia riveranilor” şi ”Drum închis circulaţiei publice”, pentru a împiedica intrarea utilajelor spre locul unde se construieşte noul bloc.

Cei din familia Puiu spun că tensiunea acumulată între ei şi proprietarul drumului de acces a culminat pe 24 noiembrie, când Ruben Silviu Iftime şi un alt bărbat au distrus cu ajutorul a două maşini autoturismul parcat în faţa porţii familiei Puiu, pe strada Calistrat Hogaş, sub pretextul că autoturismul blocase accesul pe stradă.

 

Cauza conflictului, doi ari şi jumătate de teren ceruţi înapoi de fostul proprietar

Conflictul pornit între cele două familii îşi are originea într-o tranzacţie cu teren petrecută în anul 2010, prin intermediul căreia familia Puiu dobândea o suprafaţă de 949 de metri pătraţi de la familia Iftime. Odată cu dreptul de proprietate asupra terenului achiziţionat, cumpărătorii au primit şi drept de servitute pentru folosirea cu piciorul sau cu mijloace de transport a străzii de acces Calistrat Hogaş, care aparţine familiei Iftime. Cei din familia Puiu spun că în ultima perioadă Ruben Silviu Iftime, împuternicitul familiei care a vândut terenul, le-a cerut noilor proprietari, familia Puiu, înapoierea în mod gratuit a unei fâşii de teren cu o lungime de 63 de metri şi o lăţime de 4 m, pentru a extinde terenul pentru construit.

”Dacă la început am fi acceptat să discutăm despre o asemenea tranzacţie, atitudinea lui de intimidare şi de sfidare a noastră după începerea construcţiei blocului ne-a făcut să nu mai acceptăm o discuţie pe această temă. A vrut în permanenţă să ne intimideze cu oamenii lui care ne traversau pământul cu maşini de teren, ne-a blocat drumul de acces în mod repetat, a montat camere de supraveghere care filmează în permanenţă terenul nostru, semne de circulaţie şi o barieră care ne interziceau să intrăm cu utilaje spre locul noii construcţii, culminând cu distrugerea autoturismului proprietate personală pe 24 noiembrie”, a declarat Vica Puiu.

 

Bărbatul acuzat de distrugere şi blocarea drumului se apără şi respinge acuzaţiile aduse

Cel asupra căruia planează toate aceste acuzaţii respinge toate învinuirile de blocaje şi distrugere aduse de familia Puiu. Ruben Silviu Iftime ne-a declarat că nu i-a obstrucţionat sub nici o formă pe cei care construiesc un bloc de locuinţe pe acel teren, având doar pretenţii referitoare la întreţinerea acelui drum de acces spre noile locuinţe.

”Le-am spus că dacă vor să construiască nu au nici o problemă din partea mea, dar întreţinerea drumului costă şi e normal şi logic ca atâta timp cât drumul îi deserveşte şi pe ei şi îi va deservi şi pe locuitorii apartamentelor nou construite să pună bani la cheltuielile de întreţinere a acestuia. Am discutat de mai multe ori cu ei despre acest lucru, dar se sucesc de la o zi la alta”, a încheiat bărbatul de 32 de ani.

 

Familia păgubită a depus o cerere în instanţă pentru respectarea servituţii de trecere

În urma problemelor de acces în zonă întâmpinate de cei din familia Puiu, aceştia au făcut nenumărate plângeri la primărie, Poliţia Locală şi Poliţia Rutieră, fără a obţine o rezolvare. Din cauza nerespectării servituţii pe drumul de acces, familia Puiu a solicitat printr-o acţiune deschisă în instanţă, apelând la procedura rapidă de ordonanţă preşedinţială, obligarea urgentă a proprietarului drumului de a respecta acea servitute de trecere şi permisiunea acestora de trecere cu maşini şi utilaje pe drumul de acces spre noul bloc de locuinţe.

În acelaşi timp, în urma incidentului petrecut în faţa curţii familiei Puiu pe 24 noiembrie, poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cum s-au petrecut lucrurile şi cine se face vinovat. În timp ce Ruben Silviu Iftime afirmă că Nicolai Puiu era beat şi a provocat blocarea drumului, cei din familia Puiu îl acuză pe Iftime de distrugere, dosarul de cercetare penală fiind trimis la Biroul de Investigaţii Criminale. Autoturismul VW Tiguan lovit în partea din faţă şi pe portierele din stânga urmează să fie expertizat tehnic pentru a se putea decide asupra modului în care acesta a fost avariat în timpul incidentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Membrii unei familii care a acuzat un individ de distrugerea maşinii lor pe o stradă din Burdujeni se plâng că acesta îi împiedică să construiască un bloc.
 Vizualizări articol: 6557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Membrii unei familii care a acuzat un individ de distrugerea maşinii lor pe o stradă din Burdujeni se plâng că acesta îi împiedică să construiască un bloc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei