Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2016 - Anul XXI, nr. 286 (6399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afirmație

Gheorghiu: "Un vot pentru PSD şi Nechifor este un vot anti-Suceava"

Candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor Bogdan Gheorghiu a invitat electoratul sucevean la o analiză simplă, politică şi administrativă, a ultimilor ani, când s-a produs alternanţa la putere, cu PNL şi PSD în prim-plan. Mai întâi, a pus în balanţă componenţa listelor cu care se prezintă cele două partide în alegerile din 11 decembrie. “PSD, la nivel naţional, îl propune pe Liviu Dragnea, iar la nivel local pe Cătălin Nechifor sau domnul Ioan Stan, care este proaspăt în această postură, nou-nouţ, asta pentru că vrea să intre pentru prima dată în Senatul României, după 4 mandate de deputat. PSD mai vine şi cu domnul Rădulescu, care a lucrat în echipă cu domnul Nechifor la nivelul CJ Suceava, de unde au reuşit să încurce dezvoltarea judeţului. Ca simplu cetăţean, nu înţeleg de ce au fost premiaţi cu locuri pentru Parlament, dar asta rămâne decizia PSD. Oamenii aceştia au stricat tot ceea ce a iniţiat Gheorghe Flutur, în primul său mandat de preşedinte al CJ Suceava” a arătat Gheorghiu. În plus, el a subliniat că e bine ca sucevenii să cântărească şi modul sistematic în care şi-a bătut joc PSD de investiţiile destinate sucevenilor. “Renovarea Gării Burdujeni, cu o guvernare de dreapta la Bucureşti, a început în forţă. A venit Guvernul PSD, a doua zi, ministrul Mitrea a tăiat finanţarea. Centura Sucevei, alt proiect care a pornit în forţă! Patru ani, PSD nu a făcut nimic, deoarece a tăiat finanţarea. În acest timp, domnul Nechifor nu a mişcat un pai, dar făcea conferinţe de presă, în care spunea că kilometrul de şosea e prea scump. Pentru el centura nu a fost prea scumpă, deoarece nu a dat doi lei pe ea. A fost un dezinteres egoist, pur şi simplu, domnul Nechifor a lăsat centura în paragină. Dacă Gheorghe Flutur rămânea preşedinte al CJ Suceava, o termina în trei luni. Acum, trebuie să o iei de la început. Pârtia de schi, un alt exemplu. Guvernarea de dreapta porneşte investiţia, iar PSD o stopează brutal. Toate acestea, când e vorba de comportamentul PSD faţă de Suceava, nu sunt o întâmplare, sunt o regulă adoptată în mod cinic de PSD. În acest context, toate proiectele PNL promovate într-o guvernare Cioloş vor deveni praf dacă vine PSD la putere. Un vot pentru PSD şi Nechifor este un vot anti-Suceava”, a remarcat candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor Bogdan Gheorghiu.

El a atras atenţia şi asupra modului în care au fost tratate comunităţile sucevene în guvernările de dreapta.  “Când a fost la putere o guvernare de dreapta, judeţul Suceava a fost răsfăţat, când venit stânga, Suceava a fost un judeţ prigonit. Nu e doar o întâmplare! Situaţiile descrise s-au repetat la milimetru. PSD-ist să fiu, nu aş vota PSD la Suceava, deoarece aş vota împotriva judeţului meu”, a punctat Gheorghiu.

În opinia lui, PSD preferă să ţină electoratul în sărăcie pentru a-l putea manipula. Ţinta PSD nespusă este de a-i ţine pe oameni săraci şi neinformaţi pentru a-i avea captivi pentru vot. În schimb, PNL vrea oameni deschişi, bine informaţi, care să-şi formeze singuri o opinie. În acest context "sumbru şi jignitor la adresa electorilor", Gheorghiu susţine că tot mai mulţi suceveni din zona Fălticeni “încep să se trezească”. “Primari, locuitori din mai multe comune din zona Fălticeni încep să se trezească. A început lumea să se trezească! La Dolhasca, a venit un tânăr, Decebal Isachi. S-a dat semnalul şi la Liteni. La Mălini, primarul Petrică Nistor a anunţat public că este alături de Gheorghe Flutur şi echipa PNL pentru binele locuitorilor. Poate a crezut şi în PSD, dar a văzut foarte clar diferenţa dintre <cuminţenia pământului> de la CJ, cum a fost supranumit Cătălin Nechifor de poporul din comuna Bursuceni, şi activitatea de patru luni a preşedintelui Flutur, care a realizat mult mai multe decât în patru ani socialistul Nechifor. Acesta, dacă ar fi lucrat la un sfert din ritmul lui Gheorghe Flutur, cu siguranţă reuşea să finalizeze măcar un proiect din cele iniţiate de actualul şef al CJ Suceava”, a observat Gheorghiu.

El a şi indicat momentul în care s-a produs această mutare de opinie în rândul social-democraţilor. “PSD-iştii s-au trezit, votul local este o dovadă. Ei l-au votat pe Gheorghe Flutur şi, tot ei, vor aduce la alegerile parlamentare din 11 decembrie un procent important în dreptul PNL, pentru că nici ei nu doresc răul judeţului Suceava”, a atras atenţia liberalul. Candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor Bogdan Gheorghiu a explicat, în final, de ce a intrat în politică şi motivul pentru care a ales PNL: “Am intrat în PNL alături de oameni care au demonstrat de-a lungul timpului că promisiunea este un angajament ferm, care este dus la îndeplinire. Ceea ce promit, şi fac. Aici mă refer la Gheorghe Flutur, la Ion Lungu, la deputatul Balan, dar şi la mulţi alţi aleşi liberali”.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghiu: "Un vot pentru PSD şi Nechifor este un vot anti-Suceava".
 Vizualizări articol: 3145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.45/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 11 voturi
Gheorghiu: "Un vot pentru PSD şi Nechifor este un vot anti-Suceava"2.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei