Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2016 - Anul XXI, nr. 286 (6399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Preferinţe

Care sunt cele mai căutate licee din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 6.000 de elevi de clasa a VIII-a din judeţul Suceava au participat la un sondaj de opinie realizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, aceştia trebuind să desemneze liceul pe care vor să îl aleagă după finalizarea ciclului gimnazial.

Potrivit rezultatelor, în ceea ce priveşte liceele din municipiul Suceava, în topul preferinţelor tinerilor se află Colegiul Naţional „Petru Rareş”, care a strâns 325 de voturi din partea viitorilor boboci. Aproape jumătate dintre aceştia au declarat că vor să urmeze specializarea Ştiinţe sociale sau Matematică - informatică. Mai puţin căutate sunt clasele în regim bilingv franceză sau bilingv germană.

Pe locul al II-lea în topul celor mai căutate licee din municipiul Suceava se află Colegiul „Mihai Eminescu” Suceava, 254 de elevi de clasa a VIII-a menţionând că ar alege această unitate. Cei mai mulţi, 70, au optat pentru Filologie.

Pe poziţia a III-a, la egalitate cu 231 de voturi, se află Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”. Pentru „Ştefan cel Mare”, 94 dintre respondenţi au ales Matematică – informatică, iar cea mai căutată specializare de la Colegiul Economic este Turism şi alimentaţie.

147 de elevi au ales Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, clasa de muzică fiind cea mai votată, 143 au ales Liceul cu Program Sportiv, iar 110 elevi au menţionat că vor opta pentru Colegiul Naţional „Spiru Haret”.

Dintre colegiile tehnice din municipiu, cel de Industrie Alimentară a adunat cele mai multe voturi - 129. Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” este în vizorul a 80 de elevi, iar Colegiul „Petru Muşat” este preferat de alţi 46. Continuarea studiilor la Colegiul „Samuil Isopescu” este o opţiune luată în calcul de doar 22 de adolescenţi.

 

Topul liceelor din Fălticeni şi Rădăuţi

În Fălticeni, elevii de clasa a VIII-a au manifestat interes ridicat pentru Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” (347 de opţiuni), la mare căutare fiind specializările Turism şi alimentaţie şi Ştiinţe sociale.223 de elevi au declarat că vor să se îndrepte către Colegiul Naţional „Nicu Gane”, majoritatea preferând Matematică – informatică, iar 142 de şcolari au bifat Colegiul „Vasile Lovinescu”.

La Rădăuţi, Colegiul Tehnic Rădăuţi este vizat de 271 de elevi, Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” - 236, Colegiul „Andronic Motrescu” - 130.

Dintre colegiile din Câmpulung, cele mai multe opţiuni a avut Colegiul Silvic „Bucovina”, urmat de Colegiul Militar „Ştefan cel Mare”.

Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului are 325 de opţiuni, Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret – 168, Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus – 182, Liceul Tehnologic Dumbrăveni – 92, Liceul Tehnologic Dolhasca – 81. 

 

Interes foarte scăzut pentru câteva licee din judeţ

În studiul realizat în toamna acestui an figurează câteva licee pentru care viitorii boboci au arătat un interes extrem de scăzut. Astfel, Liceul Tehnologic din Câmpulung Moldovenesc a adunat doar 18 opţiuni, Liceul Tehnologic „Vasile Deac” Vatra Dorna - doar şase, Liceul Tehnologic Solca – 29, Liceul Tehnologic Pârteştii de Jos – 39, Liceul Tehnologic Marginea - 13, Colegiul „Samuil Isopescu” Suceava – 22.

Studiul a fost realizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava. Chestionarele au fost repartizate unui număr de 6.008 elevi, din 137 de şcoli. 211 s-au arătat nehotărâţi cu privire la liceul şi specializarea pe care doresc să le urmeze.

Totodată, 101 elevi suceveni au optat pentru licee din afara judeţului, iar 84 au declarat că nu doresc să-şi continue studiile. 875 au optat pentru învăţământul profesional, iar 19 pentru învăţământul special. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care sunt cele mai căutate licee din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 2993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Care sunt cele mai căutate licee din judeţul Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei