Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2016 - Anul XXI, nr. 286 (6399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie electorală

Clotilde Armand: ”În satele şi oraşele mici din România nu e nevoie de politicieni”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele USR Clotilde Armand a declarat, ieri, la Suceava, că România trebuie depolitizată şi a arătat că, în opinia ei, în satele şi oraşele mici nu este nevoie de politicieni.

”În satele şi oraşele mici din România nu e nevoie de politicieni. Exact aşa. Pentru că într-un sat toată lumea ştie cine este un bun gospodar, toată lumea ştie cine ar trebui să gestioneze acel sat. Și faptul că e absolut nevoie ca el să se afilieze PSD sau PNL ca să aibă nişte bani, care în mod normal îi revin, nu e normal. Trebuie să descentralizăm, să nu mai depindă de un consiliu judeţean ca primăriile să poată să-şi desfăşoare programele lor. Oamenii, în loc să aleagă un om care este bun gospodar, un om care va avea grijă de satul respectiv, sunt obligaţi să aleagă unul care este PSD-ist şi corupt”, a afirmat Armand. 

Întrebată cum doreşte să depolitizeze România prin înfiinţarea unui partid politic, USR, vicepreşedintele acestei formaţiuni a explicat că USR este ”o platformă”.

„Am încercat prin multe alte metode. Am fost în stradă, am protestat, nu a fost suficient. Am dat în judecată, am câştigat procesele şi nu au fost puse în execuţie. Am fost candidaţi independenţi, dar ne trebuia de trei ori mai multe voturi decât pentru un partid pentru a fi aleşi. Am făcut un partid local şi partidele parlamentare nu au acceptat să voteze renumărarea voturilor. Am înţeles”, a spus liderul USR.

În ceea ce priveşte corupţia pe care o acuză ca dominantă a clasei politice, Clotilde Armand a arătat că face distincţie clară între sistemul politic ”care a confiscat puterea” – corupt, şi popor - ” primitor, simpatic, sufletist”, oameni care au primit-o ”cu braţele deschise”. ”Faptul că este o clasă politică coruptă care îi ţine în gheare de nu ştiu câţi ani nu e vina lor. De asta suntem aici noi toţi, pentru a schimba această stare de fapt”, a afirmat Armand.

 

”Faptele noastre spun cine suntem”

Clotilde Armand a mai declarat că nu se consideră un politician, ci un profesionist şi a explicat că, atunci când în mediul privat angajezi o persoană, nu vorbeşti despre ceea ce promite că va face, ci despre ceea ce a făcut până acum. Ea a arătat că, din păcate, politicienii actuali ”nu au nici o meserie” şi nu vor să vorbească despre trecut, ci doar despre proiectele de viitor, în timp ce cei din USR arată că au realizări în activitatea lor, sunt ”oameni sinceri, care au construit ceva”, iar ”faptele noastre spun cine suntem”.

Armand a vorbit şi de activitatea sa atât la firme din SUA, Franţa, Germania, dar şi în România, arătând că a lucrat nouă ani pentru Gas de France, actuala firmă Engie, care a preluat Distrigaz Sud. Ea a spus că a preluat Distrigaz Sud în 2005, a transformat activitatea companiei în una transparentă şi a eficientizat-o, astfel încât, din cei 1.700 de angajaţi, câţi erau în 2005, mai erau 700 când ea a părăsit firma.

Întrebată dacă s-a confruntat direct cu sistemul corupt din România, ea a răspuns: ”Eu personal n-am dat niciodată şpagă. Știţi foarte bine că cineva care cere şpagă îşi dă seama destul de rapid cu cine are de-a face şi dacă o să aibă şanse de succes. Mie nu mi s-a cerut în mod clar şpagă. Chiar dacă se vede clar că nu sunt genul de persoană care agreează acest tip de sistem, eu cunosc foarte bine cum funcţionează acest tip de sistem, unde corupţia joacă un rol foarte mare”.

Clotilde Armand a mai spus că USR îşi doreşte să ajungă în Parlament şi pentru a vota reducerea numărului de parlamentari, conform referendumului consultativ din 2009.

„Cum am votat în 2009? A fost aplicat acest lucru? Noi vom ajunge în Parlament pentru a vota să fie mai puţini parlamentari. Pentru asta e nevoie să fim în Parlament. Ceea ce a fost votat de oameni trebuie respectat”, a mai spus Armand.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clotilde Armand: ”În satele şi oraşele mici din România nu e nevoie de politicieni”.
 Vizualizări articol: 2098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 10 voturi
Clotilde Armand: ”În satele şi oraşele mici din România nu e nevoie de politicieni”3.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei