Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2016 - Anul XXI, nr. 286 (6399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Achiziţie de combustibil

Primăria Suceava a achitat integral subvenţia în avans pentru asigurarea căldurii populaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană a reuşit să achite integral subvenţia în avans pentru  acoperirea diferenţelor de preţ la energia termică livrată populaţiei, asigurându-se astfel că furnizorul de energie termică va avea stocurile necesare de combustibil pentru funcţionarea centralei pe biomasă în cea mai grea perioadă a iernii, lunile decembrie, ianuarie şi februarie.

“Ca să trecem cu bine şi de această iarnă Primăria Suceava a decontat miercuri a doua tranşă a subvenţiei în avans. Cu cele 1,5 milioane de lei virate acum avem în total date 3 milioane de lei, astfel încât se poate asigura în continuare funcţionarea normală a centralei de termoficare pe biomasă a celor de la Bioenergy”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

În municipiul Suceava, jumătate din populaţie este racordată la sistemul centralizat de termoficare, beneficiind de căldură produsă de la noua centrală pe biomasă, de lângă fosta Termica.

Tocmai de aceea, în baza noilor prevederi legislative, care încurajează administraţiile locale să achite în avans subvenţiile pentru căldura furnizată populaţiei, măsură întărită şi printr-o decizie de Consiliu Local luată în noiembrie, o primă tranşă de bani din subvenţia datorată pentru acoperirea diferenţelor de preţ la energia termică livrată populaţiei a fost achitată la începutul lunii trecute, iar a doua tranşă, săptămâna aceasta. Banii sunt viraţi în conturile Thermonet, noul operator de termoficare al Sucevei, care, conform deciziei de Consiliu Local, este obligat să îi transfere integral producătorului de energie termică, Bioenergy, fiind necesară inclusiv confirmare de primire. Măsura a fost luată pentru a fi făcute stocurile necesare de biomasă pentru perioada următoare, când aprovizionarea cu masă lemnoasă este “paralizată” cel puţin o lună de zile, până se termină toate sărbătorile de iarnă.

Conform contractului semnat cu municipalitatea suceveană, Bioenergy Suceava furnizează energie termică la cel mai mic preţ din ţară – 116 lei, fără TVA, la gardul centralei, acest preţ fiind „bătut în cuie” până în noiembrie 2018.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava a achitat integral subvenţia în avans pentru asigurarea căldurii populaţiei.
 Vizualizări articol: 1689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava a achitat integral subvenţia în avans pentru asigurarea căldurii populaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 9 dec 2016, 12:20:12
Nu intelegem de ce municipalitatea suceveana cu dl. Lungu in frunte nu facea acelasi lucru si cu TERMICA pe care a decapitalizat-o si distrus-o si datorita faptului ca nu-i platea subventiile, obligand-o sa faca imprumuturi nerentabile la banci pentru a-si asigura stocurile de combustibil. Centrala Bioenergy nu este o centrala de termoficare cum scrie in articol, ea este o centrala electrica de termoficare in cogenerare, la fel ca si TERMICA, numai ca merge cu paduri, iar transportul energiei termice si multe alte utilitati sunt asigurate tot de falimentata TERMICA.
2.   Comentariu trimis de
( 9 dec 2016, 12:21:06
Bucurestenii olteni de la Adrem Invest sa nu se gandeasca cumva sa mareasca pretul gigacaloriei la actualii consumatori captivi din Suceava, asa cum au mai avut intentia s-o faca acesti producatori si distribuitori protejati mereu de primarul Lungu. Ei detin monopolul in termoficarea Sucevei prin “bunavointa” primarului caruia nu stim de ce nu i-a placut concurenta si contorizarea la nivel de apartament. Sa se multumeasca si cei de la Adrem Invest, respectiv Thermonet si Bioenergy cu un profit ceva mai mititel, ca si asa au o groaza de utilitati de la TERMICA si facilitati asigurate de primaria Suceava. Sa nu uitam totusi ca grosul profitului acestei firme private, Adrem Invest, pentru care Lungu si acolitii lui, mari directori generali la TERMICA, Placinta si Gemanari au decapitalizat si distrus TERMICA, provine din energia electrica produsa in centrala Bioenergy care toaca padurile din cateva judete, distruge si incurca drumurile nationale si polueaza enorm cu jafurile de camioane de transport, poluare mult mai mare decat cea de la TERMICA care avea instalatii de ardere a carbunelui modernizate si nepoluante. Pretul gigacaloriei la populatie este foarte mare daca ne gandim la lefurile amarate ale majoritatii sucevenilor si nu ale celor de la Adrem Invest, respectiv Bioenergy si Thermonet, in special ale sefuletilor. Se prevede o debransare in masa de la termoficarea centralizata si ajungerea la propunerea d-lui Baisanu, de trecere totala la centrale pe gaz in Suceava.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei