Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2016 - Anul XXI, nr. 286 (6399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Colindători şi daruri pentru copiii de la Căminul “Sfântul M. M. Gheorghe” din Dolhasca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii aflaţi în grija Căminului “Sfântul M. M. Gheorghe” din Dolhasca au primit vestea apropierii marii sărbători a Naşterii Domnului, miercuri, 7 decembrie, printr-un recital de colinde susţinut de grupul vocal-instrumental „Noiţele”, din Bogdăneşti. Această iniţiativă a venit din partea Protoieriei Fălticeni în colaborare cu Şcoala Gimnazială Bogdăneşti şi Parohia Bogdăneşti I, păstorită de pr. Maricel Ursuţu. Colindătorii au fost aşteptaţi cu nerăbdare şi mare emoţie de copiii care pentru o clipă nu s-au mai simţit singuri pe lume. Surpriza serii a venit însă din partea copiilor centrului, care i-au colindat pe invitaţi şi au intonat şi cântări patriotice.

În încheierea recitalului, învăţătorul Ioan Costîn, cel care pregăteşte grupul de instrumentişti de la Bogdăneşti, a mulţumit pentru faptul că a luat parte la această bucurie adusă copiilor, rugând pe Cel de Sus să nu le umbrească cu nimic viaţa, iar ei să zâmbească şi să fie mereu copii. Prof. Nicoleta Ursuţu, directoarea Şcolii Gimnaziale Bogdăneşti, a precizat că doreşte să continue această colaborare şi prin alte activităţi, precizând că “este foarte greu, este o jertfă să ai grijă şi să creşti atâţia copii”.

Pr. protopop Adrian Dulgheriu a spus că simte o apropiere de copiii din cele două comunităţi, Bogdăneşti şi Dolhasca, exprimată prin toate activităţile întreprinse de Protoierie.

“Se văd transformări vizibile în bine şi vă felicităm pentru toate activităţile desfăşurate. Bucuria părintelui Gheorghe Saftiuc şi a directorului căminului, Mioara Saftiuc, este ca voi să primiţi Naşterea Domnului Hristos în inimile voastre, să ascultaţi de ei şi să aveţi note bune la învăţătură”, a precizat preotul protopop Adrian Dulgheriu. Totodată, părintele Adrian Dulgheriu a mulţumit pr. Gheorghe Saftiuc, care se ocupă de Căminul de copii, pentru dragostea cu care au fost primiţi şi a felicitat-o pe directoarea Mioara Saftiuc pentru grija ce o poartă copiilor instituţionalizaţi la Dolhasca. La finalul activităţii, Moş Crăciun a sosit ajutat de protopopul Adrian Dulgheriu şi de colindătorii de la Bogdăneşti, care le-au dăruit cadouri copiilor de la Dolhasca.

În acest centru locuiesc 20 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani. Căminul le asigură educaţie, fiind înscrişi la şcoală, îmbrăcăminte, rechizite, cele trei mese zilnice şi asistenţă la teme. Copiii de la Căminul “Sfântul M. M. Gheorghe” participă la activităţi recreative, iar în zilele libere învaţă să gătească şi să se gospodărească pentru a se putea descurca mai târziu independent. Majoritatea copiilor provin din familii destrămate, abandonaţi de părinţi şi care uită să-i mai viziteze, cei mai mulți dintre ei nefiind interesaţi de soarta celor cărora le-au dat viaţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colindători şi daruri pentru copiii de la Căminul “Sfântul M. M. Gheorghe” din Dolhasca.
 Vizualizări articol: 2157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Colindători şi daruri pentru copiii de la Căminul “Sfântul M. M. Gheorghe” din Dolhasca5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei