Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2016 - Anul XXI, nr. 281 (6394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

Flutur anunţă că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pe DN 18, de la Iacobeni până la limita cu Maramureş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că în cursul zilei de ieri a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea DN 18, de la Iacobeni până la limita cu judeţul Maramureş. Gheorghe Flutur a fost prezent, împreună cu şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, Ovidiu Laicu, pe DN 18, la Botuş, acolo unde constructorul Autotehnorom Suceava a montat o staţie de asfalt pentru realizarea acestei investiţii. Gheorghe Flutur a amintit că proiectul presupune modernizarea DN 18 pe o porţiune de 40 de kilometri.

„Lucrările au fost abandonate în vara anului 2012, iar acum am reuşit să deblocăm şi această investiţie, pentru tronsonul de la Iacobeni până la graniţa spre Maramureş”, a precizat Flutur. El a adăugat că investiţia totală pentru modernizarea acestui drum va fi de 113 milioane de lei, adică aproximativ 25 de milioane de euro, finanţarea fiind asigurată 55% de la bugetul de stat şi 45% de la Banca Europeană de Investiţii. Proiectul presupune modernizarea DN 18 pe teritoriul judeţului nostru pe două tronsoane, unul de la Iacobeni la Cârlibaba şi al doilea de la Cârlibaba până la limita cu Maramureş.

„Primul termen de finalizare a unui tronson este la jumătatea lunii septembrie 2017, de la Iacobeni la Cârlibaba, iar al doilea tronson sper să fie finalizat până la finalul anului 2017. S-a întârziat cam mult această investiţie, dar până la urmă s-a deblocat şi acest proiect. Acum constructorul procură materialele, fier beton şi agregate şi a montat o staţie nouă de asfalt, cu o capacitate de 160 de tone pe oră, iar în primăvară, când timpul va permite, va începe lucrările”, a explicat Gheorghe Flutur. El a adăugat că după modernizare, drumul va avea o grosime de 22 centimetri, urmând să se toarne un strat suplimentar de asfalt de 6 – 7 centimetri.

„În momentul de faţă se circulă destul de greu, sunt porţiuni foarte deteriorate, motiv pentru care judeţul Suceava a pierdut mult în aceşti patru ani de când nu s-a făcut nimic, în special din punct de vedere turistic. Gândiţi-vă că pe această rută scurtam drumul spre autostrada din Ungaria, care vine aproape de graniţa de la Satu Mare, cu două ore dacă se merge spre Viena”, a mai adăugat preşedintele CJ Suceava.

Amintim că tronsonul de la Cârlibaba şi până în localitatea Șesuri, din judeţul Maramureş, va fi modernizat pe o porţiune de 18,55 de kilometri de asocierea de firme formată din SC Autotehnorom SRL, SC Opr Asfalt SRL şi SC Rutier-Conex XXI SRL. Licitaţia pentru lucrările de modernizare a DN 18 de la Iacobeni la Cârlibaba a fost câştigată de asocierea de firme formată din  SC Autotehnorom SRL, SC Opr Asfalt SRL şi SC Procad SRL,

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunţă că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pe DN 18, de la Iacobeni până la limita cu Maramureş.
 Vizualizări articol: 5607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Flutur anunţă că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pe DN 18, de la Iacobeni până la limita cu Maramureş4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei