Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2016 - Anul XXI, nr. 281 (6394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Fundaţia Egger investeşte în educaţia juridică a peste 4.500 de liceeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul „Educaţie Juridică pentru Liceeni“ aparţinând Fundaţiei Egger a debutat în ultima săptămână a lunii octombrie, la cele trei licee din Rădăuţi şi la cel din Vicovu de Sus. În doar cinci săptămâni, peste 2.100 de liceeni au asistat şi au participat la dezbaterile despre drepturile şi obligaţiile pe care le au ca adolescenţi şi ca viitori cetăţeni responsabili sau despre cum funcţionează statul. Discuţiile au fost moderate de tineri jurişti din Rădăuţi sau membri ai Asociaţiei Studenţilor la Drept din Iaşi (ASD UAIC), dar şi din cadrul ELSA Suceava (Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept), coordonaţi de rădăuţeanul Luca Ciubotaru, absolvent al Facultăţii de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în calitate de manager de proiect, cel care a propus proiectul Fundaţiei Egger, ca membru al Consiliului Consultativ al Fundaţiei. Aceştia au distribuit elevilor manualul realizat de judecătorul Cristi Danileţ, asociaţiile Liderjust şi Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), tipărit special pentru educaţia juridică a tinerilor.

 

Implementarea proiectului

Prima etapă de implementare a proiectului de educaţie juridică s-a bucurat de un real succes. Temele abordate au fost dintre cele mai diverse, de la răspunderea penală a minorului, drepturile şi obligaţiile acestuia, libertate de exprimare, viaţa privată, comportamentul în mediile social-media, aspecte de educaţie electorală etc.

Până la finalul lunii noiembrie, toţi cei 925 de elevi ai Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi au participat la manifestările dedicate lor. Astfel, au fost posibile realizarea unei proporţii de 100% în ceea ce priveşte acoperirea discuţiilor cu liceenii şi distribuţia a peste 950 de manuale.

În paralel, la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi, voluntarii au reuşit să discute cu elevii din 32 de clase, până în prezent fiind distribuite peste 750 de manuale. La Colegiul Tehnic Rădăuţi au participat până acum la proiect elevii din opt clase, iar 170 de tineri au primit materialele tipărite. 350 de elevi de la Colegiul „Ion Nistor” Vicovu de Sus au participat până acum la întâlnirile despre educaţie juridică organizate împreună cu studenţii la Drept.

A doua etapă a proiectului va începe în primăvara anului 2017, urmând să fie finalizat până la încheierea anului şcolar.

 

4.600 de manuale

Fundaţia Egger a sprijinit tipărirea a 4.600 de manuale, exemplare ce sunt distribuite elevilor, dar şi bibliotecilor liceelor, fiecare bibliotecă primind câte 20 de bucăţi pentru fondul de carte. Mai mult, manualul de Educaţie Juridică pentru Liceeni poate fi descărcat în varianta PDF de pe site-ul Fundaţiei Egger, din secţiunea Mass Media, sau direct de pe link-ul http://www.fundatiaegger.ro/site/assets/files/1020/manual_educatie_juridica_egger_web.pdf.

Luca Ciubotaru, în calitate de manager de proiect, se declară foarte mulţumit de implementarea primei etape a proiectului: „Mi-am dorit ca acest proiect propus să aducă un plus de informaţie de care tinerii din zona Rădăuţi cu siguranţă vor avea nevoie. Sesiunile de educaţie juridică transmit noţiuni esenţiale pentru viitori tineri ancoraţi în realitate, care-şi cunosc drepturile şi care sunt pregătiţi să treacă în etape noi ale vieţii lor. Efectele acestei investiţii se vor vedea peste ani, o societate educată este o societate puternică.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fundaţia Egger investeşte în educaţia juridică a peste 4.500 de liceeni.
 Vizualizări articol: 4359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
Fundaţia Egger investeşte în educaţia juridică a peste 4.500 de liceeni3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei