Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2016 - Anul XXI, nr. 281 (6394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Delicvenţă juvenilă la extrem

Minori din Rădăuţi, cercetaţi pentru violenţe, furturi şi distrugeri: doi au fost arestaţi preventiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei patru tineri din municipiul Rădăuţi, cu vârste între 15 şi 17 ani, care au participat la o gravă faptă de agresiune asupra unui tânăr, în casa acestuia, au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în baza ordonanţelor de reţinere pentru 24 de ore, din seara zilei de 28 noiembrie.  Doi dintre ei, care au mai săvârşit şi alte fapte, de furt sau distrugere, inclusiv furturi de maşini, au fost prezentaţi ieri, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Rădăuţi a admis propunerile, astfel că Petre Popescu şi Filip Puiu au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

 

Noian de infracţiuni, după o răfuială în stil mafiot

Duminica trecută, în jurul orei 22.00, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată că localnicul Marius P., în vârstă de 22 de ani, a fost bătut de un grup de tineri, în propria casă. Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că patru minori cu vârste între 15 şi 17 ani, toţi din localitate, au intrat în imobilul victimei şi, pe fondul refuzului acesteia de a plăti o datorie mai veche, doi dintre tineri au lovit-o cu pumnii şi picioarele. Mai mult, victima a fost lovită şi cu un scaun în cap.

Înainte de a comite fapta, cei patru s-au deplasat prin Rădăuţi cu o maşină condusă de unul dintre minori. Autoturismul avea plăcuţele de înmatriculare ridicate în zilele anterioare de poliţie şi avea aplicate plăcuţe de înmatriculare false.

În acest dosar s-au demarat cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, violare de domiciliu, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul cu numere false de înmatriculare şi conducere fără permis.

 

Faptele anterioare ale celor doi tineri care au fost arestaţi preventiv

O faptă gravă, la care minorii nu au ajuns însă întâmplător. Poliţiştii au date certe că toţi cei patru au escaladat în infracţionalitate, ajungând de la furturi mărunte la fapta cu violenţă amintită mai sus.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a transmis, ieri, că faţă de Petre Popescu şi Filip Puiu, cei doi minori care au fost arestaţi preventiv, era deja pusă în mişcare acţiunea penală anterior,  pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat, distrugere, lovire sau alte violenţe, furtul de folosinţă al unui autovehicul sau conducere fără permis.

Petre Popescu este acuzat că în perioada iulie-octombrie 2015, împreună cu alţi complici, mai mulţi minori şi o persoană majoră, a sustras bani, bunuri şi un autovehicul, totodată conducând în mai multe rânduri, deşi este minor şi nu are permis.

Celălalt inculpat, Filip Puiu, este acuzat că, în perioada mai-noiembrie 2015, singur sau alături de alţi minori, a sustras bani, bunuri şi două autovehicule din Rădăuţi, pe care le-a condus şi le-a încredinţat şi altor minori.

Faţă de ceilalţi doi minori, Samuel I. şi Gheorghe Z., procurorii au dispus, după 24 de ore de arest, luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Cei doi au impuse mai multe obligaţii şi restricţii, iar dacă încalcă vreo una dintre ele vor ajunge şi ei în arest preventiv.

Minori din familii dezorganizate, cei mai mulţi de etnie romă, creează probleme din ce în ce mai multe şi mai serioase, prin faptele pe care le comit. Cele mai multe grupări de acest gen au comis fapte grave în municipiul Rădăuţi şi comunele limitrofe. Probleme mari cu minorii infractori sunt şi la Șcheia, tineri de etnie romă având numeroase furturi la activ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minori din Rădăuţi, cercetaţi pentru violenţe, furturi şi distrugeri: doi au fost arestaţi preventiv.
 Vizualizări articol: 2943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minori din Rădăuţi, cercetaţi pentru violenţe, furturi şi distrugeri: doi au fost arestaţi preventiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei