Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2016 - Anul XXI, nr. 281 (6394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Competiţie

Două medalii de aur la „Cupa Clujului” la atelaje trase de câini au ajuns la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două medalii de aur la cea de-a treia ediţie a „Cupei Clujului” la atelaje trase de câini, competiţie organizată de Asociaţia House of Happy Living,au ajuns la Vatra Dornei.

În competiţia organizată, în zilele de 26 şi 27 noiembrie, pe Feleac, au participat 80 de câini din rasele Husky Siberian, Malamut de Alaska, Samoyed, câini de Groenlanda, dar şi câini din rasa Ciobănesc Australian, Ciobănesc German, Malinois, Beagle, Yorkshire Terrier, Akita Inu, Welsh Corgi Cardigan şi metişi. Aceştia au participat la probele de atelaj canin pe trei sau patru roţi (tricicletă sau cart), bikejoring sau atelaj canin format din bicicletă şi unul sau doi câini, scooter sau atelaj canin format din scooter şi unul sau doi câini şi canicross, mai exact o alergare la care a participat o persoană împreună cu unul sau doi câini. În total au fost 30 de atelaje, iar distanţa a fost aceeaşi pentru toate categoriile de atelaje, de 2,5 kilometri.

Alături de participanţii din Bălan, Bistriţa, Borsec, Bucureşti, Cluj-Napoca, Sf. Gheorghe etc. a fost şi Dumitru Ionuţ Pascu, salvamontist activ în formaţia de salvare montană a Primăriei Vatra Dornei. Pascu a concurat împreună cu Erik, un ciobănesc belgian Malinois, singurul câine atestat oficial şi operaţional pentru salvarea din avalanşe din Moldova, şi Ajak, un tânăr Husky Siberian aflat la prima competiţie de acest gen.

Dumitru Ionuţ Pascu a participat pentru al doilea an consecutiv la acest concurs, după ce anul trecut a fost doar cu Erik. Salvamontistul ne-a spus că Erik este un câine de căutare-salvare, treaba lui este să alerge, iar competiţia de la Cluj a fost o mică parte dintr-o plimbare de seară, antrenamentul fiind full-time, iarnă-vară. Ajak este un Husky tânăr, în luna noiembrie a împlinit un an, şi este în perioada de acumulare, de antrenament. Împreună cu cei doi căţei Pascu a câştigat detaşat la Categoria Open, concursurile de bikejoring şi canicross.

Dumitru Ionuţ Pascu ne-a declarat: “Este ultimul concurs de atelaje canine pe uscat de anul acesta. Aştept cu interes concursurile de atelaje desfăşurate pe zăpadă în luna ianuarie, organizate în comuna harghiteană Ciumani, la Homorod, la Lacu Roşu sau în Apuseni, în comuna Beliş. Sper ca în curând să putem găzdui şi la Vatra Dornei un astfel de concurs. Ne plac astfel de competiţii, particip pentru prieteni şi pentru căţei, iar iubitorii acestui sport au ocazia să privească frumoasele exemplare înscrise în concurs. Chiar dacă nu câştigi trofeul, un astfel de concurs este o ocazie excelentă să-ţi antrenezi câinii pentru competiţiile viitoare. Toate cheltuielile legate de participare sunt suportate din bugetul familiei, şi de aceea nu pot onora toate invitaţiile la astfel de concursuri”.

 

Cuvinte de laudă pentru Pascu şi câinele Erik de la salvatori montani din peste 50 de ţări

Rezultatele foarte bune obţinute la Cluj au venit la o lună după ce, în perioada 19-23 octombrie, România a fost invitată să prezinte, în staţiunea Borovets din Bulgaria, în cadrul Congresului Internaţional de Salvare Montană CISA – IKAR, cea mai mare acţiune de acest gen care se organizează pe plan mondial, modul de organizare a comisiei de câini de avalanşe, programa de pregătire a echipajelor de intervenţie, salvator montan + câine de căutare şi să susţină un atelier de lucru şi prezentare cu cele cinci echipaje canine care constituie echipa României.

Erik, împreună cu Dumitru Pascu, de la Vatra Dornei, Helios şi Dara, conduşi de Ion Sănduloiu, de la Salvamont Argeş, Vreni, condus de Cristian Brecică, din Caraş, Recco şi Carlos Taşcău, de la Salvamont Gorj, au prezentat în faţa reprezentanţilor salvatorilor montani din peste 50 de ţări şi a celor mai mari producători de echipamente de salvare montană din lume intervenţia în avalanşe cu ajutorul câinilor specializaţi. Echipajul dornean Dumitru Pascu – Erik a fost felicitat pentru operativitatea în salvarea din avalanşe a victimelor. Ţara noastră, prin Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România, este membră, de peste 20 de ani, în acest comitet de salvare, având gradul A, cel mai înalt între cele patru grade acordate membrilor săi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două medalii de aur la „Cupa Clujului” la atelaje trase de câini au ajuns la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 2786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Două medalii de aur la „Cupa Clujului” la atelaje trase de câini au ajuns la Vatra Dornei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei