Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2016 - Anul XXI, nr. 281 (6394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur anunţă că Executivul şi-a dat acordul pentru urgentarea lucrărilor la drumul expres dinspre Siret spre Bucureşti

Vineri, 2 Decembrie 2016 (15:46:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că a solicitat zilele trecute Ministerului Transporturilor urgentarea procedurilor pentru începerea lucrărilor la noul drum expres dinspre Siret către Ploieşti, cu legătură în autostrada spre Bucureşti. În cursul zilei de vineri, 2 decembrie, Gheorghe Flutur a anunţat că a primit din partea Guvernului României răspunsul că îşi dă acordul pentru ca lucrările dinspre Siret către Paşcani la noul drum expres să fie începute de anul viitor.

„Guvernul a luat deja în calcul solicitarea noastră făcută cu argumente extrem de precise. Am informat Guvernul despre necesitatea demarării de urgenţă a acestei investiţii, având în vedere traficul extrem de aglomerat care vine dinspre Ucraina", a spus Flutur. El a arătat că în fiecare an, prin Vama Siret trec 500.000 de maşini, din care 100.000 de tiruri, precum şi peste 1,2 milioane de pasageri. „La solicitarea Guvernul a răspuns că va prioritiza începerea lucrărilor dinspre Siret către Suceava, Paşcani şi mai departe spre Bucureşti, începând din primăvara anului 2017. Iar zilele acestea vom primi şi un document oficial de la Ministerul Transporturilor. Este cea mai bună veste din acest an, după toate demersurile pe care le-am făcut, pentru că vorbim aici despre o legătură rapidă, un drum expres pe patru benzi de circulaţie de la Siret, Suceava către Bucureşti", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. Gheorghe Flutur a adăugat că investiţie totală pentru construcţia acestui nou drum expres este de două miliarde de euro.

 

Noul drum expres va fi construit pe un traseu nou

Flutur a amintit că începerea procedurilor pentru lucrările la acest drum este şi rezultatul pe întâlnirilor şi demersurilor comune pe care administraţia judeţeană le-a avut cu autorităţile din regiunea Cernăuţi, din Ucraina, precum şi cu cele din Polonia. Gheorghe Flutur a subliniat că urgentarea lucrărilor la drumul expres dinspre Siret către Bucureşti este absolut necesară în condiţiile în care Comisia Europeană a propus eliminarea vizelor pentru cetăţenii ucraineni. Gheorghe Flutur a spus că pe lângă drumul expres dinspre Siret, va fi necesară şi deschiderea a încă patru puncte de frontieră cu Ucraina aflate pe teritoriul judeţului Suceava.

Gheorghe Flutur anunţa că drumul expres de la Siret la Bucureşti va fi construit pe un traseu nou, care nu se va suprapune pe actualul drum european 85. Noul drum de mare viteză ar urma să fie construit cu patru benzi, câte două pe fiecare sens, şi va pleca din Siret, către Dolhasca şi Paşcani, apoi va continua către Bacău şi Focşani, după care se va intersecta cu autostrada Ploieşti – Bucureşti.

De precizat că la finalul lunii noiembrie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că au fost validate documentaţiile de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice pentru porţiunea drumului de mare viteză pe tronsonul Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunţă că Executivul şi-a dat acordul pentru urgentarea lucrărilor la drumul expres dinspre Siret spre Bucureşti.
 Vizualizări articol: 4111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Flutur anunţă că Executivul şi-a dat acordul pentru urgentarea lucrărilor la drumul expres dinspre Siret spre Bucureşti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei