Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2016 - Anul XXI, nr. 262 (6375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recomandare

Constantin Harasim îi îndeamnă pe şoferii de maşini de poliţie şi ambulanţe să nu folosească în exces sirenele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul Constantin Harasim i-a îndemnat pe şoferii maşinilor de poliţie, ai ambulanţelor şi ai altor vehicule de intervenţii în situaţii de urgenţă să nu folosească în exces sirenele. Constantin Harasim a declarat ieri că a avut sesizări cu privire la faptul că atât în municipiul Suceava, cât şi în alte zone ale judeţului există o poluare sonoră accentuată, în special de la sirenele maşinilor de poliţie şi ale ambulanţelor. În aceste condiţii el a făcut un apel la cei care se deplasează la diverse intervenţii să respecte procedurile legale în astfel de cazuri, dar în acelaşi timp să analizeze fiecare situaţie în parte şi să decidă dacă este absolut necesar să pornească şi sirenele.

„Nu le spun să nu facă ce spune legea. Dar să analizeze fiecare situaţie în parte şi să vadă dacă se impune pornirea sirenelor. Altfel se poate ajunge pe o pantă de abuz, de exces de zel. Am avut semnale că există un grad mare de iritare în rândul oamenilor. Iar când vom avea o situaţie mai complexă şi în care se impune o deplasare mai rapidă a ambulanţelor s-ar putea ca oamenii să fie un pic nepăsători”, a declarat Harasim.

Prefectul judeţului Suceava a subliniat că problemele legate de poluarea sonoră a sirenelor se pot observa mai mult pe timp de noapte. În aceste condiţii el a precizat că în special noaptea ar trebui făcute aceste analize cu privire la oportunitatea pornirii sirenelor.

„Nu spun să nu se respecte procedural prevederile stricte ale legii, dar trebuie să preîntâmpinăm un abuz. Să spunem că cineva, din exces de zel, vrea să dea o amploare unui eveniment sau unei deplasări către o locaţie sau la revenirea din acel loc, şi se ajunge să se folosească mult prea mult aceste semnale sonore”, a mai spus Constantin Harasim.

Pe de altă parte, în ultima perioadă, una dintre preocupările Prefecturii şi ale instituţiilor abilitate a fost luarea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Asta în condiţiile în care, spune prefectul, judeţul Suceava se află pe primul loc pe ţară la numărul de accidente mortale. În acest context, Constantin Harasim a ridicat şi problema cerşetorilor din intersecţii. ”Cred că aici avem două încălcări ale legii. Una e că cerşetoria este interzisă şi sancţionabilă, iar în al doilea rând îmi pun întrebarea dacă un cetăţean corect are voie să stea într-o intersecţie şi dacă poate fi sancţionat sau nu în baza prevederilor Codului Rutier. Asta în condiţiile în care aceşti cerşetori pot fi un factor pentru producerea de accidente, şi nu ne dorim acest aspect. Mai ales că sunt şi cazuri de mame care au copii mici în braţe şi se plimbă printre maşini, iar acest lucru îi poate pune în dificultate pe cei de la volan”, a precizat Constantin Harasim. Nu în ultimul rând, el a mai spus că în perioada următoare vor fi organizate mai multe acţiuni de informare a şoferilor cu privire la reglementările rutiere şi la modalităţile de prevenire a accidentelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Constantin Harasim îi îndeamnă pe şoferii de maşini de poliţie şi ambulanţe să nu folosească în exces sirenele.
 Vizualizări articol: 2395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Constantin Harasim îi îndeamnă pe şoferii de maşini de poliţie şi ambulanţe să nu folosească în exces sirenele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei