Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2016 - Anul XXI, nr. 262 (6375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întâlnire cu profesorul fălticenean Gheorghe Gorincu, la Biblioteca Județeană din Brăila, cu prilejul împlinirii a 91 de ani

Marţi, 8 Noiembrie 2016 (16:00:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorul, editorul şi scriitorul Gheorghe Gorincu din Brăila, fălticenean prin naştere, îşi va sărbători cei 91 de ani de viaţă miercuri, 9 noiembrie, la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrate” Brăila.

Întâlnirea cu profesorul Gorincu va avea loc de la ora 17.00, în sala de lectură a bibliotecii, din strada Poligonului, nr. 4. Prezintă prof. Dumitru Anghel, prof. Viorel Coman, prof. Jenică Chiriac, moderator Dragoş Adrian Neagu.

Gheorghe Gorincu s-a născut pe 9 noiembrie 1925, la Fălticeni, unde a urmat Liceul Comercial „Ion Creangă” (actualul Colegiu ”Vasile Lovinescu”), înscriindu-se apoi la Facultatea de Finanţe, Credit şi Contabilitate. A fost transferat în 1952 la catedra de Tehnică bancară, la Brăila.

Profesorul Dumitru Anghel arată despre fălticeneanul Gorincu următoarele: „Aici, la Brăila, vajnicul profesorGheorgheGorincu, alături de ilustra sa soţie, profesoara FloricaGorincu,a ctitorit câteva şcoli - Şcoala TehnicăFinanciară,Colegiul Economic <Ion Ghica>, Liceul Radio-Tv, afondatEditura <Danubius>, prin care a tipărit literatură economicăşicursuri universitaredeprofil, asemnatcâtevacărţibune,printrecare <ItinerarsentimentalFălticeni-Brăila>,izbândasaliterară. Nonagenarul Gheorghe Gorincu, scriitor,profesorşi editor, autor a şapte volume de prozăde-odiversitate surprinzătoare şi lăudabilă pentrutonalitatea tematică mereu alta, convinge şi prin noua sacarte,<Pagini memorabile din trecutul Brăilei>, apărută laEditura Lucas”.
Prof. univ. dr. Ion Ignat, de la Universitatea ”Al.I. Cuza” Iaşi, a menţionat că atunci când o parte dintre colegii de la colectivul de Economie Politică a Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor vorbesc despre personalităţile care au sprijinit într-o anumită etapă formarea lor, nu pot să-l omită de pe listă pe Gheorghe Gorincu, eminent economist şi profesor, care, de peste cinci decenii, a contribuit la dezvoltarea ştiinţelor economice din România.

Volume publicate ca autor: „Contabilitatea practică”, 1973; „Practicum în contabilitatea agricolă”, 1977; „Dicţionarul economiei de piaţă”, 1991; „Itinerar sentimental Fălticeni - Brăila. De vorbă cu Dumitru Anghel”, 2010; „Zestrea familiei profesor Gheorghe şi Florica Gorincu”, 2012; „Prezenţe ale elevilor şi absolvenţilor din învăţământul preuniversitar în lumea contemporană”, 2013; „Ani de liceu”, 2013; ”Istorie trăită 51 comentată în imagini şi date cronologice de-a lungul timpului”, 2014; „Personalităţi în formare”, 2015; „Pagini memorabile din trecutul Brăilei”, 2015; ”Pagini memorabile din trecutul Brăilei”, ediţie revizuită şi adăugită, 2016.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlnire cu profesorul fălticenean Gheorghe Gorincu, la Biblioteca Județeană din Brăila, cu prilejul împlinirii a 91 de ani.
 Vizualizări articol: 2028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Întâlnire cu profesorul fălticenean Gheorghe Gorincu, la Biblioteca Județeană din Brăila, cu prilejul împlinirii a 91 de ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei