Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2016 - Anul XXI, nr. 262 (6375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Implicarea societăţii civile

Dosarele cu peste 1.200 de semnături pentru transferul parcului Şipote au fost depuse la Prefectura Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iniţiativa mai multor reprezentanţi ai societăţii civile, de a transmite Guvernului României şi premierului o adresă oficială, însoţită de un număr cât mai mare de semnături, prin care să solicite trecerea în domeniul public al municipiului Suceava a parcului Şipote, pentru a putea fi transformat într-o zonă de agrement, s-a bucurat de o mare susţinere din partea sucevenilor. Astfel, în mai puţin de o săptămână au fost strânse peste 1.200 de semnături, mai multe decât şi-au propus iniţiatorii, încât adresa oficială prin care se solicită emiterea unei hotărâri de Guvern de transfer a parcului Şipote a fost depusă ieri la Prefectura Suceava, împreună cu şapte dosare cu semnături de susţinere a acestei iniţiative.

„Am depus dosarele cu semnăturile de susţinere a acestei iniţiative a societăţii civile, de redare a parcului Şipote sucevenilor. Numărul mare de semnături strânse în scurt timp este dovadă că spiritul civic s-a manifestat din plin în această privinţă, iar în continuare primim noi solicitări de susţinere a acestui demers. Comunitatea s-a mobilizat în vederea rezolvării unei probleme de interes maxim pentru municipiul Suceava”, a spus Iuliana Stoica, reprezentantul Asociaţiei SEVA.

Campania de strângere de semnături a fost realizează prin intermediul a şapte ONG-uri sucevene: Asociaţia SEVA, Centrul de diagnoză comunitară, Asociaţia de Iniţiativă Democratică şi Ecologică – EUDEMOS,Asociaţia de Dezvoltare Economică şi Regională - ADER Suceava,  Asociaţia KULT-ART, Clubul Ecomontan Origini Verzi Suceava, Asociaţia Multicare Suceava.

De remarcat faptul că este pentru prima oară când şi-au unit forţele un număr atât de mare de reprezentanţi ai societăţii civile.

“Natura nu ne cere să fim geniali, ajunge să fim gospodari”, a spus Liliana Agheorghicesei, preşedinta Patronatului Judeţean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava, care susţine demersul iniţiat de societatea civilă şi mediul de afaceri local pentru modernizarea parcului Şipote.

Adresa trimisă prim-ministrului României, Dacian Cioloş, iar spre ştiinţă, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, prin intermediul Prefecturii Suceava, spune că “una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă municipiul Suceava şi care nu şi-a găsit rezolvare până acum, cu toate că s-au făcut nenumărate demersuri de către conducerea Primăriei şi de către Consiliul Local, este parcul Şipote, aflat la câţiva paşi de centrul municipiului  şi care se află într-o stare de degradare continuă, un pericol public pentru cei care îndrăznesc să-l străbată şi care a devenit un depozit de gunoaie”.

Scopul final al demersului societăţii civile este de a fi iniţiat un act legislativ prin care  parcul Şipote să treacă în administrarea municipiului reşedinţă de judeţ:

„Facem apel la dumneavoastră pentru a întreprinde măsurile necesare conform legislaţiei în vigoare prin emiterea unei hotărâri de Guvern prin care parcul Şipote, aflat în proprietatea Romsilva, să treacă în domeniul public al municipiului Suceava, pentru a fi administrat corespunzător de autoritatea publică locală având în vedere şi  dezvoltarea unei zone de agrement în conformitate cu standardele unui oraş european”.

Prin transferul parcului Şipote s-ar rezolva şi o altă problemă stringentă a municipalităţii sucevene -  actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al Sucevei, care nu se poate face deoarece nu se îndeplineşte norma minimă de spaţii verzi pe cap de locuitor, de 26 de metri pătraţi, deoarece “pădurea” de peste 60 de hectare din mijlocul oraşului nu poate fi luată în calcul, din cauza situaţiei administrative actuale, când este considerată parte a pădurilor Ocolului Silvic Pătrăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarele cu peste 1.200 de semnături pentru transferul parcului Şipote au fost depuse la Prefectura Suceava.
 Vizualizări articol: 2166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Dosarele cu peste 1.200 de semnături pentru transferul parcului Şipote au fost depuse la Prefectura Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei