Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2016 - Anul XXI, nr. 262 (6375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9695 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6078 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţionare

Harasim consideră că DSP şi DSV Suceava nu au gestionat corect comunicarea în cazul focarului de rabie de la Zvoriştea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modul în care Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară au oferit informaţii cu privire la focarul de rabie confirmat în comuna Zvoriştea l-a nemulţumit pe prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim. Acesta a precizat că Prefectura a constituit în acest caz grupul tehnic în situaţii de urgenţă pentru gestionarea acestei situaţii. Constantin Harasim a spus că acest grup este condus de DSP Suceava, iar în general problema de la Zvoriştea a fost gestionată bine. Singura nemulţumire majoră a prefectului a fost cea legată de modul în care DSP şi DSV au comunicat presei numărul persoanelor care au luat contact cu vaca la care a fost confirmată prezenţa virusului turbării. „Ca prefect mi-aş fi dorit ca pe site-ul celor două instituţii să văd un comunicat sau să văd o analiză cu datele de evoluţie a persoanelor care au intrat în contact cu animalul la care s-a confirmat virusul turbării. Am fost sunat de presă, care pe bună dreptate mi-a spus că de la DSP s-a transmis că sunt 11 persoane, dar de la DSV a aflat că sunt 13”, a arătat prefectul judeţului Suceava. Constantin Harasim a spus că în situaţia în care ar mai fi apărut persoane care au intrat în contact cu animalul şi care au fost internate, DSP Suceava trebuia să le ia în evidenţă şi să prezinte o situaţie exactă. „Eu spun că a fost un incident minor, dar nu e bine să ne vedem pe posturile naţionale, iar această problemă să apară ca o disfuncţionalitate. Mai mult, puteam fi acuzaţi că am ţinut la 11 numărul persoanelor care au intrat în contact cu animalul, că nu voiam să spunem adevărul că în realitate sunt 13”, a spus Harasim.

Reamintim că Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat vinerea trecută prezenţa virusului turbării în probele trimise de la o vacă din comuna Zvoriştea, iar 13 persoane care au venit în contact cu animalul bolnav au început tratamentul antirabic pentru a preveni apariţia bolii.

Printre acestea se numără cei patru membri ai familiei proprietarului animalului, doi adulţi şi doi copii, dar şi doi medici veterinari care au efectuat diverse tratamente bovinei respective înaintea apariţiei semnelor clinice de rabie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Harasim consideră că DSP şi DSV Suceava nu au gestionat corect comunicarea în cazul focarului de rabie de la Zvoriştea.
 Vizualizări articol: 1661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Harasim consideră că DSP şi DSV Suceava nu au gestionat corect comunicarea în cazul focarului de rabie de la Zvoriştea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei