Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2016 - Anul XXI, nr. 262 (6375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vizită în teren

Flutur se declară mulţumit de cum se lucrează pentru refacerea zonelor afectate de inundaţiile de anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a declarat mulţumit de modul în care se lucrează pentru refacerea zonelor afectate de inundaţiile din luna iunie 2016. Gheorghe Flutur a inspectat ieri lucrările care se realizează în momentul de faţă în zona Voroneţ, acolo unde inundaţiile de anul acesta au provocat pagube importante. Flutur a amintit că după inundaţiile din luna iunie 2016 s-a început un program amplu de îndiguire a pârâului Voroneţ, precum și de consolidare a drumului din apropierea acestuia. „Au fost pagube uriașe. A fost distrus drumul, apele au luat poduri și podeţe, fiind afectate terenuri, chiar și case. Mai mult, în ultimii ani acolo au fost pagube mari, și destul de des aveam probleme cu inundaţiile pe timp de vară. Acum însă se poate vedea acolo că a început un program curajos de construcţii de diguri, apărări de maluri, chiar din amonte, de unde vine pârâul Voroneţ”, a declarat președintele Consiliului Judeţean Suceava, care a mai spus că în această zonă a fost reparat și drumul afectat de inundaţii. El a adăugat că în momentul de faţă se lucrează la construcţia mai multor podeţe de pe cursurile de apă Brusturosu și Slătioara, care au fost distruse la inundaţiile din această vară. În același timp Gheorghe Flutur a adăugat că și la intrarea în localitatea Voroneţ se lucrează la îndiguirea albiei pârâului, până la vărsarea acestuia în râul Moldova. „Am finalizat și lucrarea la podul de peste râul Moldova, făcută cu fonduri de la Consiliul Judeţean. Acolo a fost consolidat piciorul stâng al podului, care a fost afectat de inundaţii, s-au făcut apărări de maluri și un prag de fund care a pus în siguranţă podul. Acum râul Moldova curge lin și uniform în acea zonă, urmând ca și în amonte și în aval cei de la Apele Române să facă decolmatarea albiei și să taie sălciile, pentru a nu mai fi obstacole”, a precizat șeful administraţiei judeţene. Gheorghe Flutur a spus că lucrările au început în luna septembrie 2016 şi sunt în plină desfășurare în momentul de faţă, adăugând că în mod sigur aceste investiţii vor fi continuate în cursul anului viitor.

Gheorghe Flutur a spus că lucrările de refacere a pagubelor produse de inundaţii au început și pe un drum judeţean din Chiril, pe drumul judeţean de la Stulpicani către Slătioara. De asemenea, se lucrează la refacerea mai multor podeţe din Moldoviţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur se declară mulţumit de cum se lucrează pentru refacerea zonelor afectate de inundaţiile de anul acesta.
 Vizualizări articol: 4660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur se declară mulţumit de cum se lucrează pentru refacerea zonelor afectate de inundaţiile de anul acesta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei