Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2016 - Anul XXI, nr. 262 (6375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Accident extrem de violent

Bătrână lovită de o maşină, găsită moartă în curtea unei case. Şoferul a încercat să-şi piardă urma

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O bătrână în vârstă de 78 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a fost găsită moartă în curtea unei case, la câţiva metri de şosea, după ce a fost lovită foarte violent de un autoturism al cărui şofer a încercat să-şi piardă urma. Accidentul s-a petrecut duminică, pe DN 17, la intrarea în municipiul Vatra Dornei dinspre Iacobeni, pe strada Argestru. Din fericire, filtrele de poliţie dispuse în trafic imediat au avut rezultat, iar şoferul a fost identificat în trafic. Din cercetările poliţiei rezultă că şoferul fugar a stat o perioadă ascuns, după care s-a întors din drum, sperând că nu va fi prins. 

 

Apelul iniţial a anunţat că o bătrână zace moartă sub un copac

Duminică, în jurul orei 12.20, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată, prin numărul de urgenţe 112, că în curtea unei case de pe strada Argestru se află o bătrână decedată. Iniţial s-a crezut că bătrâna a căzut dintr-un copac, însă echipa de cercetare deplasată la faţa locului a constatat că femeia avea leziuni specifice unui accident rutier, fiind evident că a fost lovită de o maşină şi proiectată de pe şosea peste gardul imobilului. Cum şoferul nu era la faţa locului, poliţiştii din Vatra Dornei s-au mobilizat imediat. În cazurile de acest gen, pentru depistarea şoferului esenţiale sunt primele ore de după accident.

Subcomisarul Vasile Amor Niculiţă, aflat la comanda Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a explicat cum s-a acţionat imediat după accident: „Evenimentul a fost raportat imediat la conducerea IPJ Suceava, care a dispus instituirea de filtre de circulaţie. După circa 10 minute, un prim filtru, la Vatra Dornei, a identificat în trafic un autoturism VW Golf înmatriculat în Galaţi, care prezenta mai multe urme de implicare într-un accident”.

 

Şoferul a făcut cale întoarsă după accident

La volan a fost identificat Florin Mişcă, în vârstă de 37 de ani, din Galaţi. De precizat că la momentul accidentului acesta se deplasa pe sensul spre Câmpulung Moldovenesc, însă el a fost depistat pe raza municipiului Vatra Dornei. Din cercetări a rezultat că şoferul s-a întors din drum după accident. Probabil acesta spera că nu va atrage atenţia. Un alt amănunt important este că şoferul a stat ascuns o perioadă, probabil intrând cu maşina pe un drum secundar.

 

Suspectul a declarat iniţial că a fost implicat într-o simplă tamponare

Bărbatul de la volan le-a declarat iniţial poliţiştilor că a fost implicat într-o tamponare şi că se deplasa spre Poliţia municipiului Vatra Dornei, pentru a o raporta. El a dat şi declaraţii scrise în acest sens. După o examinare mai atentă a maşinii, coroborată cu urmele de la locul accidentului, poliţiştii s-au convins că aceasta este maşina implicată în accidentul mortal. Suspectul a fost condus la faţa locului, unde avea să recunoască faptul că a fost implicat în acest accident. Tragedia de duminică de la Vatra Dornei are drept cauză viteza, într-o zonă în care în general se circulă cu viteză mult peste limita legală.

„Referitor la mecanismul producerii accidentului, din primele cercetări rezultă că acesta s-a produs pe fondul vitezei excesive şi neadaptate de către conducătorul auto la condiţiile de drum. Autoturismul a intrat în derapaj într-o curbă la dreapta, acroşând cu partea lateral dreapta spate victima, care se deplasa pe acostament. În urma impactului, femeia a fost proiectată în curtea imobilului în care a fost găsită, decesul survenind pe loc”, a explicat şeful Poliţiei municipiului Vatra Dornei.     

 

Şoferul a fost lăsat în libertate, sub control judiciar

Şoferul în vârstă de 38 de ani a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Ulterior, cercetările au fost extinse şi pentru fals în declaraţii.

Peste 20 de poliţişti rutieri, judiciarişti şi de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei au fost mobilizaţi, duminică, pentru rezolvarea cazului. 

După ce au luat legătura cu procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, anchetatorii au emis pe numele bărbatului din Galaţi ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. În baza ordonanţei, suspectul a fost introdus în arestul poliţiei judeţene.

Ieri, bărbatul a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de arestare preventivă. Oarecum surprinzător, judecătorii au respins propunerea de arestare şi au dispus faţă de bărbat măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Apărarea şoferului a fost că nu a realizat că a lovit-o pe femeie.

 

Un alt accident în acelaşi loc, în aceeaşi zi

Tot duminică, în locul în care a fost accidentată mortal femeia în vârstă de 78 de ani a mai avut loc un accident.

În jurul orei 16.00, un şofer în vârstă de 25 de ani, din comuna Botoşana, aflat la volanul unui BMW, a scăpat maşina de sub control în curba la dreapta, autoturismul derapând şi intrând în coliziune frontală cu un VW condus regulamentar din sens opus de o tânără de 33 de ani, din municipiul Vatra Dornei.

În urma accidentului au rezultat cinci răniţi, din care doi grav.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrână lovită de o maşină, găsită moartă în curtea unei case. Şoferul a încercat să-şi piardă urma.
 Vizualizări articol: 8617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Bătrână lovită de o maşină, găsită moartă în curtea unei case. Şoferul a încercat să-şi piardă urma4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei