Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2016 - Anul XXI, nr. 233 (6346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizii diametral opuse

Ucrainenii acuzaţi de contrabandă în grup format din 20 de persoane, puşi în libertate de Tribunal fără restricţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Răsturnare de situaţie în cazul celor patru ucraineni arestaţi preventiv de Judecătoria Rădăuţi la finele săptămânii trecute, într-un dosar de contrabandă care vizează un grup foarte numeros de persoane, 20 din datele procurorilor, surprins cu ţigări pe fâşia verde, pe raza comunei Muşeniţa. Tribunalul Suceava a dispus respingerea propunerii de arestare şi punerea de îndată în libertate a celor patru inculpaţi, decizia fiind definitivă. În noile condiţii, cei patru ucraineni nu au nici o restricţie în a se întoarce în ţara lor.

Săptămâna trecută, miercuri dimineaţă, în jurul orei 6.00, o patrulă de la Sectorul Poliţiei de Frontieră (SPF) Siret a observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, pe direcţia localităţii Muşeniţa, un grup de persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, cu mai multe colete voluminoase. Conform anchetei poliţiştilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, cărăuşii de ţigări s-au deplasat pe teritoriul românesc în jur de 2.000 de metri, până la două autoturisme de teren care au preluat marfa.

Poliţiştii au efectuat somaţiile legale, moment în care ucrainenii au abandonat coletele şi au încercat să fugă. Pe parcursul urmăririi au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical, fiind reţinuţi patru tineri, toţi cetăţeni ucraineni.

Ceilalţi 16 ucraineni au profitat de superioritatea numerică şi au reuşit să fugă înapoi peste graniţă, au explicat procurori.

Poliţiştii au găsit după urmărire cantitatea de 3.500 de pachete de ţigări, de provenienţă duty-free, prejudiciul creat bugetului de stat fiind de circa 41.650 de lei, cu precizarea că doar o parte din ţigări au fost confiscate. Restul ţigărilor au fost urcate în maşini de contrabandişti şi nu s-a mai reuşit capturarea lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ucrainenii acuzaţi de contrabandă în grup format din 20 de persoane, puşi în libertate de Tribunal fără restricţii.
 Vizualizări articol: 1846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ucrainenii acuzaţi de contrabandă în grup format din 20 de persoane, puşi în libertate de Tribunal fără restricţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei