Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2016 - Anul XXI, nr. 233 (6346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Drumarii suceveni susţin că sunt pregătiţi să intervină pentru deszăpezirea drumurilor naţionale şi judeţene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Responsabilii de drumurile naţionale şi judeţene au anunţat că sunt pregătiţi pentru a interveni pe căile rutiere în sezonul de iarnă 2016-2017. Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a declarat că în ultima şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost analizat stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă, fiind dispuse o serie de măsuri pentru a preveni apariţia unor probleme atât pe drumuri, cât şi pe căile ferate.

În cadrul şedinţei, reprezentantul Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Suceava a precizat că pentru căile rutiere aflate în administrarea acestei instituţii a fost încheiat un acord cadru pentru perioada 2016-2020 cu firma care va asigura materiale şi mijloace de deszăpezire, urmând ca până la data de 20 octombrie a.c. să fie încheiat şi contractul cu societatea respectivă. Prefectul a arătat că SDN Suceava are 16 utilaje proprii şi o cantitate de 2.016 tone de material antiderapant pregătit pentru sezonul de iarnă. La acestea se vor mai adăuga alte 46 de utilaje de intervenţie, care vor fi asigurate de firma cu care se va încheia contractul. În ceea ce priveşte drumurile din zona de munte, firmele care asigură deszăpezirea vor pune la dispoziţie 31 de utilaje, la care se adaugă 13 utilaje ale Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc.

Pentru drumurile din zona de munte sunt pregătite deja 2.200 de tone de material antiderapant. Nu în ultimul rând, reprezentantul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava a precizat că pentru drumurile judeţene este încheiat un acord cadru pentru intervenţii pe timp de iarnă, pentru perioada 2016-2020, iar în perioada următoare va fi încheiat şi contractul, în acelaşi timp făcându-se demersuri pentru completarea necesarului de materiale antiderapante.

În cadrul şedinţei, prefectul a ridicat problema toaletării arborilor din apropierea căilor de comunicaţii. La rândul său, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, generalul de brigadă Ioan Burlui, le-a solicitat reprezentanţilor CFR să ia măsuri pentru toaletarea arborilor din zona căilor ferate, astfel încât să se evite problemele apărute iarna trecută, când mai mulţi copaci căzuţi au blocat traficul feroviar. De asemenea, reprezentantul Gărzii Forestiere Suceava a precizat că va sprijini rezolvarea acestor probleme legate de toaletarea arborilor, dacă în urma discuţiilor pe care le va avea cu cei de la CFR şi ocoalele silvice private nu vor fi răspunsuri favorabile.

Nu în ultimul rând, prefectul Constantin Harasim a precizat că, tot pentru prevenirea înzăpezirii drumurilor, montarea parazăpezilor se va face până pe data de 15 noiembrie 2016, cu excepţia zonelor în care culturile agricole nu au fost strânse. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumarii suceveni susţin că sunt pregătiţi să intervină pentru deszăpezirea drumurilor naţionale şi judeţene.
 Vizualizări articol: 2531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drumarii suceveni susţin că sunt pregătiţi să intervină pentru deszăpezirea drumurilor naţionale şi judeţene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei