Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2016 - Anul XXI, nr. 232 (6345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condamnare

Aproape patru ani de închisoare pentru un hoţ cu state vechi, care a făcut multe victime în zona Câmpulung

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de etnie romă din Sadova, multiplu recidivist pentru fapte de furt, a fost condamnat zilele trecute de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc într-un nou dosar legat de fapte de acelaşi gen. Cristian Filip Calancea a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare, pedeapsă la care a fost adăugat un rest de 426 de zile rămas neexecutat dintr-o pedeapsă anterioară de 3 ani şi 8 luni închisoare. Practic, Calancea, deşi recidivist, a beneficiat de reducerea pedepsei anterioare cu 426 de zile, deci mai mult de un an de zile, însă această clemenţă nu a avut darul de a-l îndrepta.

Cristian Filip Calancea era eliberat din penitenciar de la jumătatea lunii martie. Recidivist cu state vechi, după ce a ieşit din închisoare, el s-a reapucat de furat. Prima faptă care i-a fost probată a fost comisă la două săptămâni după ce Calancea a ieşit din închisoare. Individul s-a dovedit a fi greu de prins de către poliţişti. Arestat în lipsă şi dat în urmărire, acesta a fost prins după mai bine de două săptămâni în care s-a ascuns în zone împădurite. La finele lunii aprilie a acestui an, Cristian Filip Calancea a fost reperat de poliţişti pe un versant din spatele cantonului silvic din Pojorâta. Poliţiştii au încercuit zona şi au reuşit să-l prindă pe Calancea, deşi iniţial acesta a fugit. De atunci, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, instanţa a admis de fiecare dată arestarea sa preventivă. Individul se află şi acum după gratii, iar Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, instanţa care i-a aplicat pedeapsa amintită mai sus, a decis să-i prelungească starea de arest preventiv. Cel mai probabil acesta va rămâne în arest preventiv până când va fi condamnat definitiv.

Instanţa a mai decis ca de la Calancea să fie confiscată suma de 1.372 de lei, reprezentând contravaloarea bunurilor şi a sumei de bani sustrase de la o parte vătămată.

 

Modificare aşteptată: Hoţii nu se mai pot împăca cu victimele pe tot parcursul procesului

Cristian Filip Calancea este unul dintre hoţii recidivişti care au beneficiat în trecutul recent de posibilitatea de a se împăca cu victimele. Profitând de lejeritatea Codului Penal, Calancea a restituit, prin intermediari, pe parcursul procesului, prejudiciul produs uneia dintre victime şi a reuşit astfel să scape de puşcărie. Astfel de împăcări au stârnit nemulţumirea şi indignarea poliţiştilor şi a procurorilor care îşi vedeau munca zădărnicită. Ei au atras atenţia, inclusiv prin intermediul cotidianului nostru, că hoţii recidivişti scapă de închisoare şi revin în libertate, după ce restituie prejudiciile în cazurile în care sunt prinşi. Cum de multe ori cele mai multe fapte rămân neprobate, acestora le convenea să dea o parte din bani şi bunuri înapoi. 

Acum, Cristian Filip Calancea nu va mai putea beneficia de acest avantaj. Asta pentru că prin Decizia 397 a Curţii Constituţionale din 15 iunie 2016, publicată în Monitorul Oficial o lună mai târziu, acordul de mediere între inculpat şi victimă, în cazul infracţiunilor de furt, poate fi încheiat doar până la citirea actului de sesizare a instanţei. Actul de sesizare se face la unul din primele termene de judecată, după care împăcarea dintre părţi nu mai poate interveni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape patru ani de închisoare pentru un hoţ cu state vechi, care a făcut multe victime în zona Câmpulung.
 Vizualizări articol: 2796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape patru ani de închisoare pentru un hoţ cu state vechi, care a făcut multe victime în zona Câmpulung0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei