Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2016 - Anul XXI, nr. 232 (6345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deschidere de an universitar

Rectorul Valentin Popa: „În octombrie, oraşul Suceava se umple de tinereţe, la fel ca în ultimii 53 de ani”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de studenţi, „boboci” şi masteranzi au început de ieri un nou an universitar,  păşind în sălile de curs ale Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2016-2017 a avut loc în Auditorium „Joseph Schmidt”, de la ora 09.00, în prezenţa unui public numeros – cadre didactice şi studenţi deopotrivă.

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa, a spus că deschiderea anului universitar este un eveniment deosebit, în care se celebrează „reîntâlnirea cu spiritul tânăr, cu ştiinţa, cu cercetarea şi tot ceea ce uzual cuprindem în sintagma <viaţa academică> şi deopotrivă <viaţă studenţească>. Iată, a venit iar luna octombrie şi oraşul Suceava se umple de tinereţe la fel ca de fiecare dată în ultimii 53 de ani. Ca toate oraşele universitare, şi Suceava trăieşte astfel o experienţă de neînlocuit. Un sânge proaspăt străbate arterele oraşului, îi dă un chip nou, îi imprimă vitalitate. Este energia care oferă tuturor celor de aici siguranţa că viitorul există”.

Peste 9.100 de studenţi urmează cursurile USV, sub îndrumarea a 420 de cadre didactice.

Istoria învăţământului superior la Suceava a început odată cu crearea, în 1963, a Institutului Pedagogic de 3 ani.

Învăţământul universitar la Suceava a însemnat, pentru regiunea Bucovina, o urmare firească a eforturilor de perpetuare şi de îmbogăţire a tradiţiilor culturale şi de învăţământ formate de-a lungul timpului de şcolile domneşti din nordul Moldovei, de Academia de la Putna, Institutul Teologic şi Universitatea din Cernăuţi.

În planurile de dezvoltare a USV sunt prevăzute construcţia unor obiective precum: Casa de Cultură a Studenţilor, o sală polivalentă cu 4.500 de locuri, bazin de înot olimpic, spaţii de învăţământ pentru facultăţile de Silvicultură, Educaţie Fizică şi Sport, terenuri de sport, lac nautic, parc dendrologic, grădină botanică, complex de sere, centre de cercetare în nanotehnologii şi biotehnologii, centru de restaurare şi muzeu universitar, biblioteca centrală universitară, cinci cămine studenţeşti cu o capacitate totală de 1.500 de locuri şi un restaurant studenţesc.
Toate investiţiile materiale au ca scop crearea unui mediu care să faciliteze şi să stimuleze educaţia şi cercetarea, într-un centru de referinţă pentru învăţământul superior european.

Tocmai de aceea, rectorul USV, Valentin Popa, a încheiat discursul de deschidere a anului universitar cu un citat din John Maxwell, cunoscut pentru temele sale de dezvoltare personală - “Primul pas către succes este făcut atunci când refuzi să fii prizonierul mediului în care te desfăşori”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rectorul Valentin Popa: „În octombrie, oraşul Suceava se umple de tinereţe, la fel ca în ultimii 53 de ani”.
 Vizualizări articol: 1610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rectorul Valentin Popa: „În octombrie, oraşul Suceava se umple de tinereţe, la fel ca în ultimii 53 de ani”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei