Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2016 - Anul XXI, nr. 232 (6345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ajutor

Solidaritate faţă de bătrânii de la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Boroaia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Protoieria Fălticeni a derulat joi, 29 septembrie, la Căminul de bătrâni de la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din comuna Boroaia, o activitate de întrajutorare a aproapelui. Aşa cum ne-a spus preacucernicul părinte protoiereu Adrian Dulgheriu, credinţa şi iubirea faţă de Dumnezeu se manifestă în compasiune şi solidaritate faţă de semeni şi devine comuniune de viaţă cu Dumnezeu şi cu oamenii, motiv pentru care în instituţia pe care o conduce filantropia socială a devenit o prioritate prin organizarea de colecte pentru a-i ajuta pe cei săraci, pe văduve, pe orfani şi bătrâni, toate aceste acte fiind rezultatul slujirii sociale a aproapelui inspirate din Evanghelie şi Liturghie.

Acţiunea desfăşurată săptămâna trecută, la iniţiativa Protoieriei Fălticeni, a avut binecuvantarea Înaltpreasfintului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, având colaboratori Ocolul Silvic „Silva Bucovina”, reprezentant de ing. Rareş Hrestic şi parohiile: Budeni (pr. Cezar Nesvadba); Probota (pr. Neculai Romilă); Dolheştii Mari (pr. Viorel Vrabie); Rotunda (pr. Mihai Ursuleasa); Parohia Sfântul Nicolae (pr. Doru Rustie); Roşcani (pr. George Balmuş); Dolhestii Mici (pr. Valentin Neculaesei); „Sfinţii Mucenici Mercurie şi Ecaterina” Rădăşeni (pr. Constantin Rotar şi pr. Georgian Rotar); „Sfinţii Apostoli” din Rădaşeni (pr. Constantin Aioanei şi pr. Petru Irimescu); Bogdăneşti (pr. Marcel Ursutu); Boroaia I (pr. Silviu Maxim); Boroaia II (pr. Ciprian Meştereanu); Giuleşti (pr. Fănică Chetroi); Unceşti (pr. Florin Grigorescu); Slatina (pr. Pavel Suditu); Forăşti (pr. Florin Sava) şi Gulia (pr. Lucian Tataru).

Darurile pentru căminul de bătrâni de la Boroaia au constat în lucruri necesare pentru buna desfăşurare a activităţii. S-au cumpărat veselă, pahare, oale şi robot pentru cantină, medicamente pentru cabinetul medical şi lenjerii de pat, conform listei de prioritati date de stareţul Alexie Ichim. Darurile au fost aduse de o parte din preoţii parohi participanţi la acest proiect de caritate, la căminul social ce adăposteşte 18 bătrâni, bolnavi şi neputincioşi, unii dintre aceştia imobilizaţi la pat, necesitând îngrijiri speciale.

Părintele stareţ Alexie Ichim a mulţumit preoţilor parohi pentru darurile primite, dar mai ales pentru faptul că a primit ceea ce era foarte necesar pentru aceşti bătrâni, şi că sărbătoarea hramului mănăstirii a început încă din acea zi.

„Într-adevar simţim mila şi ocrotirea Preasfintei Maici a Domnului nostru Iisus Hristos. Pe lângă darurile făcute s-a realizat şi o apropiere de bunicii care îşi petrec viaţa la acest cămin”, a subliniat părintele stareţ Alexie Ichim.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a spus că nu a făcut altceva decât să îndrepte atenţia preoţilor către acest aşezământ social şi că această activitate filantropică a devenit obişnuinţă în cadrul Protoieriei Fălticeni.

„Dorinţa  de a sprijini instituţiile sociale şi persoanele aflate în dificultate este din ce în ce mai puternică. Noi, preoţii, încercăm să devenim mâinile iubirii milostive a lui Hristos Mântuitorul oriunde semenii noştri au nevoie şi de iubirea noastră, şi de ajutorul nostru. Sperăm că binele pe care l-am facut alţii îl vor lua ca exemplu şi vor veni măcar din curiozitate să viziteze această mănăstire şi acest cămin de bătrâni, pentru a înţelege mai bine situaţia de aici”, a precizat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Solidaritate faţă de bătrânii de la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Boroaia.
 Vizualizări articol: 5312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Solidaritate faţă de bătrânii de la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Boroaia5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei