Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2016 - Anul XXI, nr. 232 (6345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efort bugetar

Spitalul de Urgenţă Suceava trebuie să aloce 670.000 de lei lunar pentru plata gărzilor medicilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suma totală pe care Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava trebuie să o aloce pentru plata gărzilor efectuate de medici a crescut, de luna aceasta, cu 300.000 de lei. De la 370.000 de lei pe lună fondul pentru gărzi s-a majorat la 670.000 de lei lunar. Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Mihai Ardeleanu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că toţi medicii angajaţi ai spitalului au semnat contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru efectuarea gărzilor şi că plăţile majorate se vor face cu avansul sau cu lichidarea lunii octombrie.

Noua grilă privind plata gărzilor medicilor se aplică din data de 1 octombrie 2016, majorarea fiind diferenţiată în raport cu tipul de gardă, gradul medicului şi vechime. În Spitalul de Urgenţă Suceava, o gardă efectuată de un medic aflat în ultimii doi ani de rezidenţiat este acum plătită cu 904 lei în zilele de weekend şi cu 560 de lei în timpul săptămânii, un medic specialist poate primi 1.200 de lei pentru garda efectuată la sfârşit de săptămână şi 770 de lei în cursul săptămânii, iar un medic primar cu vechime de peste 20 de ani poate primi 1.600 de lei pentru garda din weekend şi 1.000 de lei pentru cea din cursul săptămânii.

 

Rezidenţii din ultimii ani de studiu sunt încurajaţi să rămână la Suceava

Menţionăm că nu în toate secţiile spitalului medicii rezidenţi în ani terminali pot efectua gărzi, în schimb marea majoritate a secţiilor le pot asigura pregătirea, la conducerea celor mai multe dintre secţii fiind un medic primar care de multe ori este şi doctor în ştiinţe medicale.

Dr. Ardeleanu a explicat că în anii IV sau V de rezidenţiat medicii rezidenţi pot opta să facă pregătirea pentru anumite perioade de timp în secţiile Spitalului de Urgenţă Suceava, iar instituţia spitalicească îi încurajează să rămână şi după finalizarea studiilor. ”Există medici rezidenţi care concurează pe post pentru un anumit spital, iar spitalul respectiv are cumva o obligaţie, este cointeresat şi financiar, susţine o parte din salariul medicului rezident, şi atunci, sigur, are interes ca pe acel medic să şi-l fidelizeze, să-l aducă în anul IV sau V de rezidenţiat în secţiile spitalului”, a precizat dr. Ardeleanu.

În ultimii ani, Spitalul de Urgenţă Suceava a dus o politică foarte agresivă de recrutare de personal, din 2008 până acum fiind atraşi să lucreze aici aproape 100 de medici tineri, rezidenţi şi specialişti. În aceeaşi perioadă s-au făcut investiţii de 30 de milioane de euro şi s-a inaugurat una dintre cele mai moderne şi dotate Unităţi de Primire a Urgenţelor - SMURD din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava trebuie să aloce 670.000 de lei lunar pentru plata gărzilor medicilor.
 Vizualizări articol: 2195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Spitalul de Urgenţă Suceava trebuie să aloce 670.000 de lei lunar pentru plata gărzilor medicilor1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei