Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2016 - Anul XXI, nr. 232 (6345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inaugurare

La Gura Humorului s-a deschis Şcoala Postliceală Sanitară „Medica Studium”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Gura Humorului a avut loc ieri deschiderea oficială a primei şcoli postliceale sanitare din acest oraş. Este vorba despre Şcoala Postliceală Sanitară „Medica Studium”, aceasta fiind înfiinţată de asociaţia cu acelaşi nume, cu sediul în Iaşi. La inaugurarea noii şcoli a fost prezent primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, autorităţi judeţene, şeful învăţământului sucevean, Gheorghe Lazăr, directorul Colegiului „Alexandru cel Bun”, precum şi cadre medicale de la spitalul din acest oraş.

Şcoala Postliceală Sanitară „Medica Studium” va funcţiona în cadrul Colegiului Naţional „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. Directorul noii unităţi de învăţământ sanitar, profesorul Gheorghe Dan, a declarat că la şcoala postliceală vor preda atât profesori ai Colegiului „Alexandru cel Bun”, cât şi doctori din cadrul spitalului din Gura Humorului. „Vor fi medici şi asistente de la spitalul orăşenesc care vor asigura şi instruirea practică a elevilor”, a explicat Gheorghe Dan. El a adăugat că preşedintele Asociaţiei „Medica Studium” din Iaşi, prof. univ. dr. Gheorghe Dorobăţ, şi soţia acestuia, prof. univ. dr. Carmen Dorobăţ, vor veni la Gura Humorului pentru a preda cursuri de specialitate viitorilor asistenţi medicali.

Directorul şcolii postliceale din Gura Humorului a mai spus că pentru primul an de funcţionare există deja 42 de elevi în anul întâi, aceştia urmând să obţină specializarea de asistent medical generalist. El a explicat că elevii vor face instruirea teoretică în sălile închiriate de la Colegiul „Alexandru cel Bun”, iar partea practică va fi făcută în cadrul spitalului orăşenesc. „Această şcoală a fost deschisă la Gura Humorului deoarece ni s-a părut că era o zonă în care nu era acoperit acest domeniu. Sunt şcoli postliceale sanitare la Suceava, la Câmpulung Moldovenesc, însă aici în Gura Humorului nu aveam o astfel de unitate de învăţământ. Şi spre bucuria noastră au existat numeroase cereri de înscriere la şcoala noastră pentru asistenţi medicali”, a declarat profesorul Gheorghe Dan.

El a subliniat faptul că pentru anii următori se doreşte dezvoltarea acestei şcoli postliceale sanitare, prin înfiinţarea de noi specializări, printre domeniile vizate fiind balneo-fizio-kinetoterapie şi farmacie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Gura Humorului s-a deschis Şcoala Postliceală Sanitară „Medica Studium”.
 Vizualizări articol: 6230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La Gura Humorului s-a deschis Şcoala Postliceală Sanitară „Medica Studium”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei