Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2016 - Anul XXI, nr. 232 (6345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Săptămâna aceasta

PSD Suceava ar urma să definitiveze listele de candidaţi pentru parlamentare sub îndrumarea lui Liviu Dragnea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Listele de candidaţi ale PSD Suceava pentru alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016 ar urma să fie definitivate săptămâna aceasta, sub directa supraveghere a liderului naţional al partidului, Liviu Dragnea. Acesta declara după ultima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD, care a avut loc în data de 22 septembrie a.c., în judeţul Tulcea, că discuţiile finale cu privire la listele acestui partid pentru parlamentare trebuie definitivate până la finalul acestei săptămâni. Dragnea anunţa că în săptămâna 26 septembrie – 2 octombrie urmau să vină la el liderii PSD din primele 20 de organizaţii judeţene, în ordine alfabetică, şi diaspora, iar în cursul acestei săptămâni urmează la rând restul judeţelor şi municipiul Bucureşti.

Liviu Dragnea declara după şedinţa conducerii naţionale că pentru judeţele care nu vor veni pentru discuţia finală cu privire la liste, „o să înţeleg că este un semnal către mine să le fac singur. Eu cred că vor veni toţi”.

În aceste condiţii este de aşteptat ca preşedintele interimar al PSD Suceava, deputatul Ioan Stan, să fie prezent săptămâna aceasta la o discuţie cu liderul partidului, Liviu Dragnea, poziţionarea candidaţilor pe listele pentru Camera Deputaţilor şi Senat nefiind încă pe deplin finalizată.

Reamintim că în şedinţa Comitetului Executiv extins al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD care a avut loc în data de 9 septembrie a.c. a fost stabilită prin vot o primă formă a listelor pentru Senat şi Camera Deputaţilor. În urma votului secret exprimat de cei 154 de membri ai CEx, pe primul loc pe lista pentru Senat s-a situat preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Ioan Stan, care a obţinut 141 dintre voturile colegilor săi, el fiind urmat de consilierul judeţean Virginel Iordache, cu 76 de voturi. Pe locurile trei şi patru s-au situat actualii senatori Neculai Bereanu – 61 de voturi şi Ovidiu Donţu - 52 de voturi, ei fiind urmaţi de consilierul judeţean Brânduşel Nichitean, cu 22 de voturi.

 

Nume noi vehiculate pentru Camera Deputaţilor

Pentru lista pentru Camera Deputaţilor, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava Cătălin Nechifor a obţinut cele mai multe voturi, fiind votat de 124 de membri ai CEx. Pe locul doi s-a clasat Mirela Adomnicăi, fost deputat şi actual director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), cu 114 voturi, locul trei revenindu-i actualului deputat Eugen Bejinariu, cu 109 voturi. Surpriza alegerilor a fost fără doar şi poate fostul prefect Florin Sinescu, acesta clasându-se pe locul patru, cu 80 de voturi, el fiind urmat, pe locul cinci, de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava Alexandru Rădulescu, cu 66 de voturi. Pe locul şase, la doar un vot diferenţă, s-a situat social-democratul Emilian Havrici. Următoarele locuri au fost ocupate, în ordine, de Oana Pintilei - 39 de voturi, Cristian Şologon – 39 de voturi, actualul deputat Cezar Cioată – 37 de voturi, Alex Şoldan – 36 de voturi, actualul deputat Eugen Uricec - 35 de voturi, Cristina Teodorovici – 19 voturi şi Alina Popa - 16 voturi.

Deşi iniţial se anunţase că rezultatele acestui vot vor consfinţi şi ordinea pe listele PSD Suceava pentru alegerile parlamentare, surse din rândul social-democraţilor au declarat că această ordine pe listă sau chiar prezenţa unor candidaţi nu ar fi agreată de conducerea centrală a partidului, în special de către Liviu Dragnea. După prezentarea rezultatului votului au apărut informaţii potrivit cărora pe primele locuri considerate eligibile ar urma să nu mai apară numele fostului prefect Florin Sinescu şi chiar cel al Mirelei Adomnicăi şi cel al consilierului judeţean Virginel Iordache. Surse social-democrate arată că, după aflarea rezultatului votului, mai mulţi dintre cei care îşi doresc să se regăsească pe locurile eligibile pentru alegerile parlamentare au ajuns direct la Liviu Dragnea pentru a-l convinge că sunt cei mai potriviţi pentru a candida. Mai mult, nu este de ignorat faptul că şi actualii senatori Ovidiu Donţu şi Neculai Bereanu îşi doresc să candideze pentru un nou mandat. Un alt aspect care ar urma să fie clarificat la discuţiile din această săptămână cu Liviu Dragnea este cel al candidatului din partea femeilor din PSD. Pe lângă nume precum Mirela Adomnicăi sau Oana Pintilei, se pare că vor fi propuse pentru a ocupa un loc eligibil şi consilierul local Doiniţa Cocriş, consilierul judeţean Gabriela Mihai, dar şi un consilier local din comuna Moldoviţa, Alina Popa.

Fără doar şi poate, ultimul cuvânt legat de componenţa listelor PSD Suceava pentru alegerile parlamentare îl va avea Liviu Dragnea, tot el declarând după şedinţa de la Tulcea că „listele noastre nu sunt aranjate, sunt întocmite”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava ar urma să definitiveze listele de candidaţi pentru parlamentare sub îndrumarea lui Liviu Dragnea.
 Vizualizări articol: 2095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
PSD Suceava ar urma să definitiveze listele de candidaţi pentru parlamentare sub îndrumarea lui Liviu Dragnea1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 4 oct 2016, 12:28:04
Daca un singur om hotareste cine candideazasi cine nu,unde e democratia clamata de liderii acestui partid?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei