Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2016 - Anul XXI, nr. 232 (6345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Naşul”

Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, va preda cursuri la Facultatea de Drept din cadrul USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cele mai cunoscute personaje din România, Augustin Zegrean, până de curând preşedinte al Curţii Constituţionale, va preda cursuri de Drept Constituţional studenţilor din anul I al celei mai noi facultăţi din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Prezent la festivitatea de deschidere a anului universitar la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, cea de-a X-a din cadrul USV, Augustin Zegrean a fost invitat să fie „naşul” de botez al acesteia, mai ales că a fost una dintre cele mai importante persoane care au sprijinit acest demers, după cum a afirmat Camelia Ignătescu, care a devenit luni dimineaţă decan interimar al noii facultăţi, la care sunt înscrişi aproximativ 650 de studenţi.

„La temelia acestei construcţii se află un grup de iniţiativă de 20 de cadre didactice.

Marele nostru succes nu înseamnă nimic dacă nu ne vom mobiliza suficient pentru a aduce facultatea la un nivel la care universitatea chiar să ne considere prima facultate din structura sa”, a spus Camelia Ignătescu, în cuvântul de deschidere.

Considerat „tatăl” noii facultăţi din cadrul „familiei USV”, rectorul Valentin Popa a fost invitat să le vorbească studenţilor de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative.

„Emoţiile sunt copleşitoare, pentru că vorbesc pentru prima dată la deschiderea anului universitar al unei noi facultăţi. De două ori am mai fost la fel de emoţionat, şi asta pentru că am două fete. Şi aşa cum într-o familie naşterea unui copil reprezintă poate cel mai mare eveniment, tot aşa, în familia noastră academică, naşterea unei facultăţi reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente. Astăzi, a 11-a generaţie de studenţi la Drept începe cursurile la universitatea noastră. După 10 ani de eforturi, avem o nouă facultate a Universităţii noastre, a 10-a la număr, care are studenţi de nota 10. Putem concluziona că este o facultate de 10”, a declarat rectorul Valentin Popa.

 

Augustin Zegrean: „Sunt multe facultăţi de drept, dar sunt foarte puţini jurişti”

„Naşul” Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative de la USV, Augustin Zegrean, care în acest an universitar va susţine cursurile de Drept Constituţional studenţilor de anul I, le-a transmis un mesaj interesant celor prezenţi: „Este o mare încântare pentru mine să mă aflu aici. Mă bucur că s-a înfiinţat această facultate. Studenţilor să nu le fie frică de faptul că există foarte multe facultăţi de drept în România - din câte ştiu eu erau 65, aceasta este a 66-a. Nu sunt destule. Sunt multe facultăţi de drept, dar sunt foarte puţini jurişti. Aşa că este loc pentru voi, pentru toţi - dacă veţi învăţa, şi sunt convins că o veţi face, pentru că aveţi de la cine – veţi reuşi să intraţi în lumea aceasta a juriştilor, care este un pic specială, plină de concurenţă şi de tot felul de provocări. Am înţeles că anul acesta doi studenţi de aici au intrat în avocatură – băiatul meu a terminat la Cluj şi nu a intrat.

Vă mulţumesc că m-aţi acceptat în lumea dumneavoastră academică, o lume în care se pătrunde greu, sper să fac faţă cu succes şi să nu vă dezamăgesc”.

Anul acesta, în luna mai, Augustin Zegrean a fost distins cu titlul Doctor Honoris Causa al USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, va preda cursuri la Facultatea de Drept din cadrul USV.
 Vizualizări articol: 2668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, va preda cursuri la Facultatea de Drept din cadrul USV2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei