Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 sep 2016 - Anul XXI, nr. 226 (6339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Campanie de curățenie

Fânețele Seculare Frumoasa, transformate în groapă de gunoi de locuitorii din zonă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rezervația naturală Fânețele Seculare Frumoasa, situată la doar câțiva kilometri de municipiul Suceava, riscă să fie transformată în groapă de gunoi, din cauza celor care merg periodic acolo pentru a abandona fel de fel de deșeuri.

Tocmai de aceea, în cadrul campaniei naționale de curățenie Let́ s Do It, Romania!, care a avut loc sâmbătă, în întreaga țară, Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava și Primăria comunei Moara au desfăşurat o acțiune de salubrizare în zona rezervației naturale Fânețele Seculare Frumoasa din comuna Moara.

Cei 20 de voluntari de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava și Primăria comunei Moara au adunat 17 saci de gunoaie.

„Gunoaiele provin de la proprietarii terenurilor și caselor din zona Fânețelor Seculare Frumoasa care depun periodic deșeurile în această rezervație. Menționăm că în cursul acestui an au mai fost câteva acțiuni de curățenie în zonă și deșeurile iar au fost abandonate în zona respectivă. Dorim ca cetăţenii care îşi au gospodăriile și terenurile agricole în zona ariilor naturale protejate să înţeleagă faptul că abandonarea deşeurilor în rezervaţii distruge specii valoroase pentru biodiversitate, atrăgând după sine şi dispariţia insectelor care polenizează culturile, iar ploile care spală aceste deşeuri contaminează solul, apa freatică care afectează apoi calitatea produselor agricole și mai departe sănătatea noastră”, a precizat directorul APM Suceava, Vasile Oșean.

Acțiunea a fost coordonată de ing. Iluță Cocriș - șef serviciu Calitatea Factorilor de Mediu - din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava și Ioan Blîndu – viceprimarul comunei Moara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fânețele Seculare Frumoasa, transformate în groapă de gunoi de locuitorii din zonă.
 Vizualizări articol: 3192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fânețele Seculare Frumoasa, transformate în groapă de gunoi de locuitorii din zonă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei