Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 sep 2016 - Anul XXI, nr. 226 (6339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Momente emoţionante

Eroul Ioan Grosaru, comemorat de colegii din TAB-ul în care a murit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sublocotenentul erou Ioan Grosaru, din satul Păiseni, comuna Cornu Luncii, a fost comemorat sâmbăta trecută, la nouă ani de când şi-a pierdut viaţa în teatrul de operaţiuni din Irak, în timpul unei misiuni de patrulare cu TAB-ul. În septembrie 2007, vehiculul militar a luat foc, iar Grosaru a rămas ultimul în interior, pentru a asigura evacuarea colegilor. Din păcate, muniţia din dotarea TAB-ului a explodat şi i-a curmat viaţa. Patru din cei cinci colegi care s-au aflat în TAB-ul care a luat foc după ce a trecut peste o mină capcană s-au aflat sâmbătă la Păiseni. Al cincilea coleg supravieţuitor, sergentul major Marius Iovi, care a rămas orb în urma exploziei, nu a putut fi prezent la comemorare.

Chiar dacă uniforma militară impune multă sobrietate, emoţiile nu au avut cum să nu se facă simţite într-un astfel de moment.

Maistrul militar în rezervă Dumitru Davidel, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor, filiala Suceava, cel care s-a ocupat de organizarea evenimentului comemorativ, Ioan Grosaru fiind pomenit an de an de la decesul din 2007, a ţinut să le mulţumească numeroşilor militari care au venit sâmbătă la Păiseni. Pe lângă cei patru colegi din misiunea încheiată tragic, au mai fost prezenţi şi alţi militari care au avut misiuni comune cu Ioan Grosaru.

La Păiseni au ajuns, sâmbătă, colonelul doctor Elena Popescu, consilier al ministrului Apărării Naţionale, militari de la Batalionul Scorpionii Galbeni, de la Brigada 18 Infanterie Banat, de la Batalionul Sprijin Logistic Mureşul, de la Unitatea Militară de Aviaţie Timişoara şi de la Batalionul Lupii Negri Iaşi.

Dintre reprezentanţii unităţilor militare din Suceava la Păiseni au fost prezenţi colonelul Mugurel Anton, şeful Centrului Militar Judeţean Suceava, şi locotenent colonelul Dan Baltaru, comandantul Detaşamentului de pompieri Fălticeni.

Preotul de la Parohia Păiseni, Vasile Ungureanu, a oficiat o slujbă de pomenire, în timp ce copiii de la Şcoala Păiseni, îndrumaţi de învăţătorul Cătălin Apreutesei, au prezentat un program artistic.

Au fost depuse coroane şi jerbe de flori din partea Ministerului Apărării Naţionale şi a oficialităţilor prezente.

Primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a prezentat un scurt istoric al vieţii de militar a lui Ioan Grosaru, cu referire şi la activitatea sa artistică, acestuia fiindu-i publicate postum mai multe volume de poezii. De asemenea, Asociaţia Cultul Eroilor a înmânat diplome de excelenţă militarilor prezenţi.

La Păiseni au fost prezenţi sâmbătă şi deputat Ioan Stan şi consilierul judeţean Cătălin Nechifor.

Participanţii au putut vizita expoziţia din Şcoala Păiseni dedicată eroului, precum şi Casa Memorială Ioan Grosaru din localitatea natală.

De remarcat şi faptul că mama eroului de la Păiseni a primit o sumă de bani de la  reprezentantul Ministerului Apărării, în timp ce colegii militari i-au adus produse alimentare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eroul Ioan Grosaru, comemorat de colegii din TAB-ul în care a murit.
 Vizualizări articol: 2598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eroul Ioan Grosaru, comemorat de colegii din TAB-ul în care a murit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei