Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 sep 2016 - Anul XXI, nr. 226 (6339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Ovidiu Donţu propune ca tarifele poliţelor RCA să fie stabilite doar în funcţie de vechimea vehiculelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a depus o iniţiativă legislativă în care se prevede ca tarifele poliţelor RCA să fie stabilite doar în funcţie de vechimea vehiculelor. Mai mult, Ovidiu Donţu propune ca în calculul primei de asigurare să fie interzisă folosirea unor criterii bazate pe vârsta sau sexul persoanei care are obligaţia de a încheia această asigurare. Donţu a declarat că în proiectul de lege se prevede ca în asigurarea obligatorie, raporturile dintre asigurat şi asigurător, drepturile şi obligaţiile fiecărei părţi, precum şi valoarea maximală în cazul asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule să fie stabilite prin lege. Senatorul PSD de Suceava mai propune ca aceste valori maximale ale poliţelor RCA să fie calculate prin aplicarea unor cote la valoarea de achiziţie a vehiculului înainte de prima înmatriculare, respectiv 1% pentru cele având o vechime de maximum 10 ani şi 1,5% pentru cele cu o vechime de cel puţin 10 ani. În proiect se arată că numărul de ani care se ia în calcul este cel al anilor împliniţi la data încheierii contractului de asigurare. ”În cazul în care valoarea de achiziţie nu poate fi stabilită sau nu există documente justificative în acest sens, aceasta se determină prin asimilare cu alte vehicule din altă categorie. De asemenea, la încheierea unui nou contract de asigurare după intrarea în vigoare a acestei legi, dacă valoarea primei de asigurare calculate pe baza metodologiei folosite anterior este mai mică decât cea rezultată din aplicarea noilor prevederi, atunci se va folosi valoarea mai mică”, a mai spus Ovidiu Donţu.

În expunerea de motive depusă în susţinerea acestui proiect, senatorul PSD a făcut referire şi la recentele proteste ale transportatorilor rutieri din întreaga ţară, care au solicitat luarea unor măsuri urgente împotriva „creşterii aberante a tarifelor la asigurările RCA”.

„Înţeleg faptul că în preajma protestului transportatorilor din data de 15 septembrie a.c. a fost adoptată Ordonanţa de urgenţă nr. 54/2016 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie, act normativ care nu a fost depus la nici una dintre Camerele Parlamentului, cerinţă menţionată în Constituţia României”, a subliniat senatorul PSD de Suceava. În această situaţie, Ovidiu Donţu a apreciat că adoptarea acestei iniţiativei legislative poate conduce la o stabilire mai echitabilă a valorii primelor de asigurare RCA. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Donţu propune ca tarifele poliţelor RCA să fie stabilite doar în funcţie de vechimea vehiculelor.
 Vizualizări articol: 2056 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ovidiu Donţu propune ca tarifele poliţelor RCA să fie stabilite doar în funcţie de vechimea vehiculelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei