Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 sep 2016 - Anul XXI, nr. 226 (6339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Gest nobil

Spectacol caritabil pentru persoanele vârstnice, organizat la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul de Îngrijire a Persoanelor Vârstnice „Ingvar Kamprad” din subordinea Primăriei oraşului Siret derulează, în perioada 8 august – 30 septembrie, o campanie socială ce urmăreşte să sensibilizeze comunitatea locală cu privire la problematica vârstnicilor cu boli cronice sau cu dizabilităţi, campanie ce doreşte să marcheze Ziua Internaţională a Persoanei Vârstnice, sărbătorită pe 1 octombrie. În acest sens, vineri, 23 septembrie, acţiunile dedicate persoanelor vârstnice au debutat cu un marş în cinstea vârstnicului, la care au participat mulţi tineri şi copii, urmat de un spectacol cu strângere de fonduri - „Tinereţe pentru Bătrâneţe”, desfăşurat pe scena Centrului Cultural „M. Teliman” Siret.

Un moment emoţionant l-a constituit sărbătorirea în avans a Zilei Internaţionale a Persoanei Vârstnice (1 octombrie) prin invitarea, în sala devenită neîncăpătoare, a tuturor persoanelor vârstnice ale oraşului: personalităţi remarcabile aflate la vârsta senectuţii care au făcut cunoscut micul oraş din nordul ţării prin realizările lor, persoane importante care au contribuit la binele urbei şi oameni de rând, al căror efort cotidian nu este cu nimic mai prejos decât al celor dintâi. Oaspeţii au fost întâmpinaţi cu flori şi  răsplătiţi cu diplome. Fiecare persoană, fie ea din centrul de îngrijire sau un pensionar din comunitate, s-a simţit însemnată, respectată, a avut posibilitatea să se adreseze direct celor prezenţi în sală, să fie auzită, dar mai ales ascultată.

 

Program artistic pentru persoanele vârstnice

Un dar de suflet pentru cei sărbătoriţi l-au constituit formaţiile artistice ce s-au perindat pe scenă. Copiii de la Grădiniţa cu Program Normal (GPN) ”Luminţa” Siret, împreună cu cei de la Şcoala Gimnazială ”Petru Muşat”, şi-au dovedit măiestria prin solişti vocali, dansuri populare, grupuri vocale, scenetă etc. şi i-au impresionat până la lacrimi atât pe ”bunicii oraşului”, cât şi întreaga asistenţă. Îndrumaţi de educatoarele Mirela Popoiu, Cristina Pârghie, Doina Nanovschei şi Vasa Erastov, cei mai mici artişti au vrut să demonstreze că şi lor le pasă de viaţa şi bunăstarea persoanelor în vârstă. Prezenţa pe scenă a celor mai talentaţi sireteni, de la copiii preşcolari, la elevi ai şcolii gimnaziale sau ai Colegiului Tehnic ”Laţcu Vodă”, până la formaţii renumite de tineri sau adulţi: Ansamblul Siretul, Asociaţia Culturală Kolomeika, Formaţia ”Dor Bucovinean”, a dovedit succesul pe care l-a avut campania socială de a-i mobiliza pe toţi cei sensibili la nevoile persoanelor în vârstă. „Momentul culminant al evenimentului l-a constituit, fără doar şi poate, apariţia pe scenă a interpretei Angelica Flutur, care a oferit din suflet nestemate ale folclorului românesc, primind în schimb ropote de aplauze şi un buchet de flori. Singura răsplată materială, după cum a precizat primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu. Oare câţi artişti din ziua de astăzi ar răspunde unei solicitări caritabile?”, ne-a spus Vasa Erastov, de la GPN „Luminiţa” Siret.

 

7.900 de lei, donaţi pentru amenajarea unei săli de activităţi lucrative pentru bătrâni

Scopul acţiunii caritabile a fost atins prin colectarea a 7.900 de lei, ce vor fi investiţi în dotarea şi amenajarea unei săli de activităţi lucrative: obiecte brodate, lumânări decorative, diverse obiecte hand-made, prin valorificare cărora s-ar putea obţine o sursă de autofinanţare. Desigur, nevoile Centrului de Îngrijire ”Ingvar Kamprad”, coordonat de directorul Sorin Fraseniuc, unde sunt asistate 24 de persoane, sunt mari, este nevoie de un sprijin permanent din partea comunităţii, a oamenilor generoşi care au trăit sau au o legătură de  suflet cu oraşul sau doar cu persoanele aflate la vârsta senectuţii.

„Orice dar, ofertă, sponsorizare ar putea oferi un dram de normalitate acestor oameni care au nevoie să se simtă oameni. Oferindu-le posibilitatea să creeze, să devină utili, le dăruim bucurie şi speranţă, stimă de sine şi le alinăm cea mai grea suferinţă: cea a inutilităţii. La campania socială s-au implicat atât angajaţii centrului, reprezentanţii primăriei, primarul Adrian Popoiu personal, cât şi un număr impresionant de voluntari, în special tineri de la Colegiul Tehnic <Laţcu Vodă> Siret. Colectivul de educatoare a înţeles să vină în sprijinul acţiunii, sensibilizând părinţii şi antrenând copiii într-o acţiune care să le aducă zâmbetul pe buze persoanelor condamnate la tristeţe”, a completat profesoara Vasa Erastov.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol caritabil pentru persoanele vârstnice, organizat la Siret.
 Vizualizări articol: 1836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spectacol caritabil pentru persoanele vârstnice, organizat la Siret5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei