Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 sep 2016 - Anul XXI, nr. 226 (6339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Termen

Tribunalul Suceava judecă astăzi intrarea în faliment a societăţii de Drumuri şi Poduri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Societatea comercială de Drumuri şi Poduri S.A. Suceava, al cărei unic acţionar este Consiliul Judeţean, societate aflată în insolvenţă din aprilie 2011, este pe punctul de a-şi da duhul. Tribunalul Suceava judecă astăzi solicitarea Adunării Creditorilor de intrare a societăţii în faliment şi numirea în calitate de lichidator judiciar provizoriu a firmei sucevene Multiconsult IPURL, care a deţinut până acum calitatea de administrator judiciar. Raportul administratorului judiciar arată că declanşarea procedurii de faliment este necesară întrucât orice amânare nu face decât să agraveze pierderile şi să crească datoriile societăţii. Administratorul special al societăţii de Drumuri şi Poduri, Eugen Girigan, declară că principala cauză a falimentului este lipsa contractelor de lucrări. „Cauza principală este lipsa contractelor de lucrări, iar lipsa asta se datorează în primul rând imposibilităţii de participare la licitaţii datorită unui litigiu pe care-l avem cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice pe marginea unor penalităţi pentru neplata în termen a TVA-ului în sumă de 1,46 de milioane de lei. Procesul este în derulare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a declarat Girigan.

 

Doar opt angajaţi la Drumuri şi Poduri Suceava, din care şase paznici

Girigan a arătat că societatea are în prezent datorii certe de 2,25 milioane de lei, din care 750.000 de lei la Direcţia Generală a Finanţelor Publice şi 1,5 milioane de lei la o bancă, însă are de încasat o sumă similară de la terţi în contul lucrărilor executate, din care 1,5 milioane de lei de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri. Din 130 de angajaţi pe care-i avea în 2011, firma de construcţii a Consiliului Judeţean a mai rămas acum cu opt, din care şase sunt paznici. Eugen Girigan a arătat că planul de reorganizare judiciară a societăţii a eşuat, însă a ţinut să precizeze că în acest timp a reuşit să achite creanţele acumulate până la preluarea funcţiei de administrator special, dar şi datoriile curente ale societăţii, în sumă de 2,6 milioane de lei. „Planul de reorganizare a eşuat în sensul că nu am mai reuşit să obţinem lucrări, dar ce este foarte important din punctul meu de vedere este că tot ce a fost pe tabloul de creanţe stabilit prin programul de reorganizare a fost achitat integral. Toţi care au avut de primit bani de la societatea noastră i-au încasat”, a spus administratorul special al firmei de construcţii. În opinia lui Girigan, soarta societăţii de Drumuri şi Poduri ar fi putut fi una mai bună dacă serviciul de reparaţii şi întreţinere a drumurilor judeţene era dat în delegare de gestiune firmei sucevene în baza Ordonanţei Guvernului 72/2002. „Asta ne-ar fi asigurat o activitate pentru 100 de salariaţi şi cu siguranţă un profit care intra în vistieria Consiliului Judeţean”, a conchis Girigan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tribunalul Suceava judecă astăzi intrarea în faliment a societăţii de Drumuri şi Poduri.
 Vizualizări articol: 2816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tribunalul Suceava judecă astăzi intrarea în faliment a societăţii de Drumuri şi Poduri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei